Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
plitvice holiday resort

Kućice u krošnjama za luksuzni odmor u prirodi

1/29
Gosti mogu odabrati i drvene kućice uz bazen ili odsjesti u svojem kamperu, kupati se u bazenu, igrati minigolf, voziti bicikl, otići na kajakarenje...

Karlovačka se županija može pohvaliti podatkom da je u prvih deset mjeseci ove godine ostvarila u turizmu ono što je deset kontinentalnih županija ostvarilo zajedno; u županiji je bilo 340.000 posjetitelja i više od 600.000 noćenja. To je sedam posto više dolazaka gostiju, ali i 4,5 posto više noćenja.

I na Danima hrvatskog turizma prepoznati su turistički potencijali županije; Turistički cvijet HGK u kategoriji malih obiteljskih hotela šesti je put osvojio karlovački hotel “Korana Srakovčić”, a prvo mjesto i Turistički cvijet kao kamp s najinovativnijim smještajem osvojio je Plitvice Holiday Resort iz Rakovice.

Druga mjesta u Hrvatskoj osvojili su Foginovo kupalište u Karlovcu i kamp Slapić na Mrežnici.
Obišli smo Plitvice Holiday Resort u Grabovcu i uvjerili se da su kućice među krošnjama drveća doista jedinstvena turistička ponuda u Hrvatskoj.

Drvene kućice s metalnom konstrukcijom koje stoje na šest metara visokim metalnim stupovima djeluju impresivno izvana i iznutra s obzirom na to da svaka kućica ima čak tri etaže.

Novi vidikovac u NP Plitvička jezera Nacionalni park Plitvička jezera Novi panoramski vidikovac nudi uživanje u jednom od najljepših pogleda na svijetu

– Kućice u krošnjama sagrađene su na visini od šest metara s kompletnim luksuzom, a ispod njih je i naše prvo biološko jezero. U krošnjama je pet kućica, a još devet ih je uz jezero. Odziv je i više nego očekivan, telefoni zvone, a rezervacije dolaze u velikom broju. Kućice će raditi cijelu godinu jer su opremljene i sustavom za grijanje – kazao je Miroslav Puh, direktor Plitvice Holiday Resorta.

Kućice u krošnjama doista su nevjerojatne, gost ima čak dva sanitarna čvora, kuhinju, televizor, dnevni boravak...

– Dolaze nam gosti iz cijelog svijeta, no najviše iz Njemačke i Nizozemske. Na ovoj lokaciji kamp je od 1968. godine na površini većoj od pet hektara. Sadašnji su vlasnici tu od 2004. godine i od tada se kontinuirano nadograđuje, a kućice u krošnjama i uz jezero su novost od ovog ljeta.

Plitvička jezera Ministar Ćorić: Plitvička jezera neće doći na UNESCO-vu listu ugrožene prirodne baštine

Dizajnirale su ih i sagradile hrvatske tvrtke. I sami smo nestrpljivo čekali ovo ljeto da vidimo kako će ih gosti prihvatiti i mogu reći da su oduševljeni. Dolaze nam obitelji s djecom i ostaju sve dulje. Strani gosti žele aktivni odmor, i oni obilaze atrakcije na udaljenosti i do 100 kilometara.

Posebnost je našeg resorta da smo te nove atrakcije, od kućica u krošnjama do kućica uz jezero, prilagodili neravnom reljefu, udubinama ili, kako ih mi zovemo, dragama u koje smo smještali razne sadržaje – kaže Mirjana Šebalj, voditeljica kampa, koji gostima nudi i smještaj u indijanskim šatorima, što je posebno zanimljivo djeci.

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Gosti mogu odabrati i drvene kućice uz bazen ili odsjesti u svojem kamperu, kupati se u bazenu, igrati minigolf, voziti bicikl, otići na kajakarenje...

Resort ima na raspolaganju 140 kreveta i mjesta za 100 kampera. U sezoni bude i 500 ljudi u kampu.