Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Karlovačkoj županiji 11 milijuna za zdravlje

Kupit će 369 komada nove opreme i uvesti čak 46 novih zdravstvenih usluga

Dom zdravlja Vojnić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Riječ je o opremi za pedijatrijske, ginekološke, ordinacije obiteljske medicine, fizikalne i dentalne te RTG kabineti

Karlovačka županija, projektom 'KaŽu zdravlje' vrijednim čak 11 milijuna kuna, osigurala je novac za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu stanovnicima u udaljenim sredinama koji se liječe u Domovima zdravlja.
- Projekt je financiran od strane Ministarstva regionalnog razvoja, a čak 9,5 milijuna bespovratno je osigurano iz EU fondova. Zahvaljujući projektu, šest domova zdravlja; u Karlovcu, Ozlju, Vojniću, Ogulinu, Dugoj Resi i Slunju imat će bolju opremu i više usluga - kazao je Ivan Vučić, karlovački župan.

Uvest će se čak 46 novih zdravstvenih usluga i kupit će 369 komada sofisticirane medicinske opreme vrijedne 6,6 milijuna kuna. Riječ je o opremi za pedijatrijske, ginekološke, ordinacije obiteljske medicine, fizikalne i dentalne te RTG kabineti.

Educirat će i 13 liječnika koji će na terenu sami raditi ultrazvučnu i drugu dijagnostiku pa pacijenti neće morati čekati u bolnicama Karlovački Dom zdravlja na Dubovcu dobit će preuređeno prizemlje i uređenu ordinaciju na Baniji. Čekaonice, hodnici i ordinacije bit će prilagođeni osobama s invaliditetom u svim domovima zdravlja. Vojnić će dobiti dizalo i novu ginekološku ambulantu, koja će biti uređena i u Ozlju, a Žakanje će dobiti novi sanitarni čvor.