Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Održan prvi “Orahovica outdoor festival”

Lana Marinić i Tihomir Tosino najbolji sportaši Orahovice u 2018.

Foto: Tomislav Pančić
Prvi outdoor festival organizirali su Zajednica sportskih udruga, TZ i Grad Orahovica

Nogometne utakmice, teniski i rukometni turniri, natjecanje u gađanju glinenih golubova, sportske igre umirovljenika, planinarske rute... To su samo neke od mnogobrojnih sportskih aktivnosti za Orahovčane svih generacija kojima je obilježen prvi “Orahovica outdoor festival”. Prvi sportski dan u Orahovici pokazao se kao pun pogodak, a cilj organizacije bio je privući mlade sportu i zdravom načinu života.

Promocija biciklizma i turističkih potencijala Zagrepčani najbolji na Orahovica Bike Weekendu

U sklopu manifestacije održana je i svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša, sportašica i sportskih ekipa za 2018., koju je otvorio predsjednik Sportske zajednice grada Orahovice Igor Hozić. On je iznio najuspješnije rezultate svih orahovačkih sportskih klubova i njihovih pojedinaca te kriterije prema kojima su izabrani te čestitao nagrađenima.

Nazočnima se obratio i gost svečane dodjele nagrada, bivši hrvatski nogometni reprezentativni vratar Miroslav Žitnjak koji je pohvalio ovakvu manifestaciju te odlična sportska dostignuća orahovačkog sporta, ali ponajprije se osvrnuo na kvalitetan rad s mladima i napore ljudi koji rade s njima.

Orahovica Potpisan ugovor između Grada i projektanta Orahovica dobiva moderan sveučilišni centar u Jelačićevoj ulici

Gradonačelnica Orahovice Ana–Marija Petin rekla je da je mnogima sport dio života koji ih motivira i pokreće te da upravo takvi sportaši pomiču granice i ostvaruju odlične rezultate za sebe, svoj klub, ali i svoj grad. Čestitala je gradonačelnica najboljim sportašima te im zahvalila na njihovu trudu te na tome što putem sporta promoviraju Orahovicu. Posebno je zahvalila trenerima, ali i roditeljima koji također mnogo vremena i truda utroše kako bi se njihova djeca uspješno natjecala i ostvarivala rezultate. Za najbolju sportašicu grada Orahovice 2018. godine izabrana je mlada triatlonka Lana Marinić, a za najboljeg sportaša rukometaš Tihomir Tosino.

Najboljim sportskim djelatnikom proglašen je Darijo Krmpotić, dok je nagradu za životno djelo u oblasti sporta dobio Slavko Hećimović.

HGSS Orahovica Važna oprema Županija nabavila vitlo za HGSS Orahovica

Najperspektivniji mladi sportaši su Lea Kolar, Lea Maričić, Tena Rukavina, Tin Patkoš, Damjan Okolić i Silvio Peštaj. Najbolji sportaš koji se natječe van grada Orahovice je Borna Katić, a najbolja sportska ekipa Biciklistički klub Lood.

Prvi “Orahovica outdoor festival” organizirali su Zajednica sportskih udruga grada Orahovice, Turistička zajednica grada Orahovice i Grad Orahovica