Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Promocija biciklizma i turističkih potencijala

Zagrepčani najbolji na Orahovica Bike Weekendu

Foto: Tomislav Pančić
Na drugom “Orahovica Bike Weekendu” okupili su se ponajbolji biciklisti iz ovog dijela Europe

Ponajbolji biciklisti iz ovog dijela Europe okupili su se na drugom “Orahovica Bike Weekendu”, koji je u sklopu obilježavanja Dana grada Orahovice održan na izletištu Jezero.

U Orahovici će nizom događanja obilježiti Dan grada Proslava uz Željka Bebeka, besplatni grah i atraktivne biciklističke utrke

Od tri planirane utrke, BMX/MTB Dirt Session, Enduro i Road (Rekreativni cestovni maraton), održane su zadnje dvije (Enduro i Road), dok je Dirt, koji se trebao održati prvog dana manifestacije, otkazan zbog lošeg vremena. Cijeli projekt zamišljen je kao promocija turističkih potencijala Papuka, popularizacija biciklističkog sporta, zdravog života kroz kretanje u prirodi te biciklizma kao generatora lokalne slavonske turističke ponude.

Orahovičani i njihovi gosti mogli su uživati u atraktivnim nastupima najboljih vozača iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Projekt Sveučilišnog centra u Orahovici Planiraju obnoviti 1800 četvornih metara zapuštenog poslovnog i skladišnog prostora

Najbolje prolazno vrijeme u Road maratonu na punktu Parka prirode Papuk imali su Bojan Gunjević iz Zagreba, Matej Skuzin iz Požege i Matko Josipović iz Siska. Na kraju je Gunjević osvojio prvo, Josipović drugo, a Skuzin treće mjesto.

U Enduro disciplini prvo mjesto osvojio je Frano Liović, drugo Filip Vunjak, a treće Aleksandar Vondraček (sva trojica iz Zagreba). U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Sanda Šarko, a kod juniora David Ivanjko.

Događaj su organizirali Biciklistički klub Pannonian iz Osijeka, Turistička zajednica grada Orahovice i Grad Orahovica, a nagrade najboljima dodijelila je predstavnica Turističke zajednice Tanja Maričić. 

Ružica grad Nakon dugogodišnjeg propadanja Uskoro počinje obnova srednjovjekovnog Ružica grada