Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
POZNATI DOBITNICI NAJVIŠIH PRIZNANJA

Lidiji Bajuk titula počasne građanke

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Poznata glazbenica i etnologinja Lidija Bajuk rođena je u Čakovcu

Poznati su dobitnici javnog priznanja Međimurske županije. Nagrada "Počasni građanin Međimurske županije" na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana županije uručit će se dr. sc. Lidiji Bajuk, zbog iznimnih dostignuća u književnosti, znanstvenom predstavljanju, interpretiranju i populariziranju etnobaštine i popevke, poticanja osnivanja i djelovanja KUD-ova...

MEĐIMURSKA ZAKLADA ZA OBRAZOVANJE Priznanja učenicima osvajačima Oskara znanja

Objavila je tridesetak znanstvenih i šezdesetak stručnih radova, autorica je teksta i supotpisnica nominacije kojom je međimurska popevka upisana u registar nematerijalne kulturne baštine Ministarstva kulture kao kulturno dobro, a bila je i članica ekspertne skupine za pripremu dokumentacije za nominaciju i upis popevke na UNESCO-ov popis nematerijalne baštine čovječanstva.

Objavila je osam samostalnih etnoalbuma, sedam knjiga poezije, četiri knjige proze, osnovnoškolski udžbenik i tri priručnika, a uredila je i dva udžbenika za glazbenu kulturu.

Održana posljednja sjednica Skupštine Međimurske županije u ovom sastavu Kreće energetska obnova bolnice, u Svetoj Mariji gradit će se dvorana

Nagrade Zrinski uručit će se Miloradu Šubiću, Ljudevitu Bošćaku, Ivanu Gradečaku, Branku Grabaru i SDD-u Mura iz Murskog Središća.