Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Sastanak župana i grado/načelnika

Linijski prijevoz putnika glavna tema sastanka

Sa sastanka župana i gradonačelnika
Foto: Osječko-baranjska županija

Obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić održao je proteklog tjedna redoviti sastanak s gradonačelnicima i načelnicima s područja Osječko-baranjske županije. Teme su bile zakonska regulativa o upravljanju nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske na području Osječko-baranjske županije, primjena Uredbe o načinu ocjene i postupku odobravanja investicijskih projekata, mogućnost financiranja putem financijskog instrumenta Urbani razvojni fond i ostalih instrumenata HBOR-a, postavljanje uspornika na cestama u nadležnosti Županijske uprave za ceste OBŽ-a te sufinanciranje linijskog prijevoza putnika, čemu se pridala najveća pozornost.

– Linijski prijevoz putnika na području Osječko-baranjske županije je vrlo složena tema, dugotrajan i skup proces. Do kraja srpnja bit će gotova studija koju smo naručili kako bismo utvrdili u kojem smjeru i kako će se regulirati linijski prijevoz. Problematika je zaista kompleksna jer se radi o velikom području na kojem postoji i velika potreba za linijskim prijevozom. Prema raspoloživim podacima tvrtki koje sada provode javni prijevoz, one ostvaruju vrlo velike gubitke na području naše županije. Naravno, najveći dio troškova snosit će upravo Osječko-baranjska županija, ali moramo upoznati jedinice lokalne samouprave na koji način i u kojem dijelu će i one morati sufinancirati javni linijski prijevoz – kazao je Mato Lukić.

Naglasio je da Županija čini sve što je u njenoj moći kako bi se osiguralo kontinuirano funkcioniranje prijevoza putnika u svim dijelovima županije. 

storyeditor/2024-06-28/RDC_OBZ_za_voce_i_povrce.jpg Regionalni distribucijski centar OBŽ-a Objavljen javni poziv za skladištenje voća i povrća storyeditor/2024-06-28/Vodovod_1.JPG Riječ je o još jednoj fazi izgradnje u sklopu aglomeracije Valpovo – Belišće Vodovod i odvodnja dolaze u svaki kutak Osječko-baranjske županije Pohvalnice županije osječko-baranjska županija Županija dodijelila učenicima pohvalnice za izvrsnost