Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Riječ je o još jednoj fazi izgradnje u sklopu aglomeracije Valpovo – Belišće

Vodovod i odvodnja dolaze u svaki kutak Osječko-baranjske županije

storyeditor/2024-06-28/Vodovod_1.JPG
1/3
Foto: OBŽ POTPISANI UGOVOR predstavlja nastavak projekta "Rekonstrukcija i dogradnja sustava odvodnje uslužnog područja Dvorca d.o.o. za komunalne djelatnosti Valpovo" čija je ukupna vrijednost 8,648.902 eura
Ugovor za izgradnju sustava odvodnje otpadnih voda naselja Ordanja i Breznica Našička vrijedan je 4,743.859 eura

Potpisan je Ugovor o izgradnji sustava odvodnje otpadnih voda naselja Ordanja i Breznica Našička. Potpisali su ga predstavnici tvrtki Dvorac d.o.o. Valpovo, kao korisnika, i Osijek-Koteksa d.o.o., kao izvođača radova. Ugovor je vrijedan 4,743.859 eura, a riječ je o još jednoj fazi izgradnje u sklopu aglomeracije Valpovo – Belišće. Direktorica Dvorca Iva Matić potpisala je i ugovor u vrijednosti od 104.088 eura o uslugama nadzora s tvrtkom IDT d.o.o. Osijek, Zavod za urbanizam i izgradnju Osijek za projekt "Rekonstrukcija i dogradnja sustava odvodnje uslužnog područja Dvorca d.o.o. za komunalne djelatnosti Valpovo".

Uspješna suradnja

– Ovo je zaista veliki infrastrukturni projekt za Općinu Koška i za građane kojima će biti omogućen priključak na sustav odvodnje. Zahvaljujem Hrvatskim vodama koje unazad nekoliko godina na području Osječko-baranjske županije ulažu i povlače velika sredstva, na čemu smo im zahvalni te ćemo nastaviti uspješnu suradnju. Na području Osječko-baranjske županije provodi se sedam aglomeracija kojima vodovod i odvodnja praktički dolaze u svaki kutak naše županije. Radi se o aglomeracijama Osijek, Beli Manastir, Đakovo, Semeljci, Valpovo – Belišće, Našice i Đurđenovac, projektima ukupne vrijednosti oko 300 milijuna eura. To su zaista velika sredstva iz Nacionalnog programa otpornosti i oporavka, koja će biti implementirana upravo na područje naše županije i uz pomoć kojih će naši stanovnici dobiti višu i visoku razinu kvalitete življenja – rekao je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić izrazio je zadovoljstvo suradnjom i partnerstvom na projektima u Osječko-baranjskoj županiji.

POTPISANI UGOVOR predstavlja nastavak projekta "Rekonstrukcija i dogradnja sustava odvodnje uslužnog područja Dvorca d.o.o. za komunalne djelatnosti Valpovo" čija je ukupna vrijednost 8,648.902 eura
Foto: OBŽ POTPISANI UGOVOR predstavlja nastavak projekta "Rekonstrukcija i dogradnja sustava odvodnje uslužnog područja Dvorca d.o.o. za komunalne djelatnosti Valpovo" čija je ukupna vrijednost 8,648.902 eura

– Mi smo partneri na mnogim projektima na lokalnoj razini gdje god je dokumentacija spremna. Potičemo te projekte kako bismo iskoristili ogroman priljev EU sredstava u Hrvatskoj, kakav nikada nije bio, a što je zasluga Vlade Andreja Plenkovića. Prilika se pruža svima koji su agilni i spremni te rade u sinergiji s jedinicama lokalne samouprave. Na području Osječko-baranjske županije nema loših primjera kada govorimo o komunalnim poduzećima, neki možda imaju manje zaposlenih ili imaju veće i zahtjevnije projekte, ali nigdje nije nedostajalo entuzijazma, želje i volje da se to odradi u rokovima – kazao je Vukmirić.

Respektabilan standard

– Prva faza ovog projekta završena je u prošloj godini i još je u pokusnom radu. Slijedi druga faza u kojoj ćemo izgradnjom kroz Breznicu Našičku i Ordanju doći do pokrivenosti sustavom odvodnje oko 70 posto, što čini respektabilan standard u ruralnom području. Za to smo u proračunu unaprijed osigurali pola milijuna eura i sada s relaksiranom pozicijom očekujemo početak ovih radova. Raduje nas što su domaće tvrtke izvođači i nadzor, a kako s njima imamo izvrsna iskustva po pitanju kvalitete i brzine radova ne očekujemo nikakve probleme – kazao je načelnik Općine Koška Zoran Kovačević.

Potpisani ugovor predstavlja nastavak projekta "Rekonstrukcija i dogradnja sustava odvodnje uslužnog područja Dvorca d.o.o. za komunalne djelatnosti Valpovo" čija je ukupna vrijednost 8,648.902 eura. Direktorica tvrtke Dvorac d.o.o. Iva Matić stoga ističe kako naselja Breznica Našička i Ordanja do sada nisu imala sustav odvodnje te se gradi potpuno nova mreža s četiri crpne stanice i 12,5 kilometara cjevovoda. Navodi da se u ukupan projekt krenulo prije pet godina i do sada je realizirano više faza, među ostalim i pročistač na lokaciji između naselja Koška i Niza, koji je spreman za probni rad.

storyeditor/2024-06-30/DSC_8395.JPG Program traje do nedjelje, a gledat će se i "Mačke u muzeju" Ljeto u Samoboru uz predstave, radionice i Vannu storyeditor/2024-06-29/Lovacki_dom.jpg Skidaju krovište, a na katu radei sobe za spavanje i ostale sadržaje "Interesa ima pa obnavljamo lovački dom i gradimo sportske terene" storyeditor/2024-06-28/ZapresicB__1_.jpg Grupacija održavanja zelenih površina Luki Sinkoviću priznanje za osobni doprinos u komunalnoj djelatnosti