Izbornik
Naslovnica Općine Gunja
Skidaju krovište, a na katu radei sobe za spavanje i ostale sadržaje

"Interesa ima pa obnavljamo lovački dom i gradimo sportske terene"

storyeditor/2024-06-29/Lovacki_dom.jpg
1/2
Foto: Općina Gunja Zgrada nije imala sve potrebne uvjete, što ćemo sada napraviti. Nije imala ni mogućnost nuditi neke turističke usluge, što je svakako i Gunji i lovcima potrebno, kaže Gutić
Radi se o važnom projektu koji će mještanima, a prije svega mladima, dodatno povećati kvalitetu života i osigurati sadržaj kakav do sada nismo imali, kaže Gutić

Prema najavama iz Općine Gunja, uskoro će početi radovi na rekonstrukciji i obnovi zgrade Lovačkog doma u ovome naselju. Govoreći o ovome projektu, načelnik Općine Gunja Ante Gutić rekao je kako se radi o zgradi starijoj od 30 godina koja, i kada je napravljena, nije bila funkcionalna za sve potrebe lovaca.

Cilj – završiti do kraja 2025.

– Zgrada zapravo nije imala sve potrebne uvjete, što ćemo sada napraviti. Nije imala ni mogućnost nuditi neke turističke usluge što je svakako i Gunji i lovcima potrebno. Prema projektu, skinut ćemo krovište zgrade, a na katu napraviti sobe za spavanje i ostale sadržaje. Bit će tu i kuhinja i druge prostorije – pojasnio je Gutić.

Kada se završe planirani radovi, Lovački dom u Gunji ponudit će novi turistički sadržaj kakav do sada ovo naselje nije imalo, a za što svakako postoje potrebe. Potvrđuje to i sam Gutić navodeći kako lovci dolaze u Gunju, love tu, ali nemaju mogućnost prespavati iako to žele. Očekuje se da će planirani građevinski radovi završiti do kraja ove godine nakon čega će se krenuti s opremanjem.

– Pokušat ćemo sredstva osigurati kroz neki natječaj, ali ako ne uspijemo u tome, opremanje Lovačkog doma financirat ćemo sredstvima iz općinskog proračuna. Cilj nam je da do kraja 2025. godine Lovački dom bude u funkciji – istakao je Gutić.

Zgrada nije imala sve potrebne uvjete, što ćemo sada napraviti. Nije imala ni mogućnost nuditi neke turističke usluge, što je svakako i Gunji i lovcima potrebno, kaže Gutić
Foto: Općina Gunja Zgrada nije imala sve potrebne uvjete, što ćemo sada napraviti. Nije imala ni mogućnost nuditi neke turističke usluge, što je svakako i Gunji i lovcima potrebno, kaže Gutić

U isto vrijeme Općina Gunja počinje i radove na sportsko-rekreacijskoj zoni, gdje će biti izgrađen prvi teren s umjetnom travom za tenis u Gunji. Ove godine plan je da se izgradi prvi teren poslije čega će se krenuti s izgradnjom ostalih sportskih terena i sadržaja.

Odmaralište za konje

– Plan nam je da u tome dijelu naselja izgradimo nogometno i košarkaško igralište kao i park za djecu. Izgradit ćemo i odmaralište za konje i jahače, ali i boćalište, teren za badminton, odbojku na pijesku... Bit će tu i trim staza za trčanje kao i sprave za vježbanje na otvorenome. Cijeli projekt bit će završen izgradnjom zgrade u kojoj će biti toaleti, ali i spremište za sportske rekvizite – najavio je Gutić.

Dodao je kako će se sportski tereni graditi i uređivati dinamikom kako budu pristizala sredstva koja planiraju osiguravati raznim natječajima ili pak iz općinskog proračuna.

– Ti će sadržaji svakako biti izgrađeni ili u sklopu nekih natječaja, što bi bilo idealno, a onda bi sve bilo i puno brže, ili pak iz sredstava općine, što će značiti da ćemo svake godine napraviti ponešto. Kako god, radi se o iznimno važnom projektu za Gunju koji će mještanima, a prije svega mladima, dodatno povećati kvalitetu života i osigurati sadržaj kakav do sada nismo imali – zaključio je Gutić.

storyeditor/2024-06-28/povelje_1.jpg Među nagrađenima i bivša ministrica poljoprivrede Povelje zahvalnosti za pomoć u suzbijanju virusa afričke svinjske kuge storyeditor/2024-06-28/bj_a_fo.jpeg Na Komedijafest dolaze gosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine Bjelovarčane očekuju glazba, filmovi, radionice i program za djecu storyeditor/2024-06-28/MZa1.jpg Posebno raduju medalje za vina autohtone sorte pušipel Jedanaest međimurskih vinara osvojilo 29 medalja na Decanteru