Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
POVUKLI GOTOVO 400 TISUĆA KUNA

Lipik će nagodinu dobiti tri nova teniska terena

Foto: Lipički compas
Gradonačelnik Vinko Kasana potpisao je ugovor o sufinanciranju izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina kojim će se regulirati provedba projekta “Teniski tereni Lipik”

Lipički gradonačelnik Vinko Kasana potpisao je ugovor o sufinanciranju gradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina kojim će se regulirati provedba projekta “Teniski tereni Lipik”.

Županija sufinancira smještajne kapacitete DOGRADNJA RESTORANA KAMENE KUPKE Prirodne ljepote Lipika

Naime, u skladu s odlukom o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2020. godini, Ministarstvo turizma i sporta RH sufinancirat će izgradnju teniskih terena u Lipiku s iznosom od 396.388,80 kuna, dok će se razlika do iznosa koji je potreban za potpunu izvedbu projekta financirati iz lipičkog gradskog proračuna. Budući teniski tereni nalazit će se na prostoru između Staklanske ulice i lipičkog nogometnog stadiona i trebali bi biti gotovi do ranog proljeća iduće godine. – Ovo je početak izgradnje budućeg Sportskog centra, koji je dio vizije sportskog razvoja grada Lipika – naglasio je gradonačelnik Kasana.

Lipik Dogradnja Kamenih kupki pridonijet će razvoju zdravstvenog turizma u Lipiku

Izgradnja teniskih terena prva je od planiranih devet faza gotovo 34 milijuna kuna vrijednog projekta Sportskog centra, koji uključuje i nadogradnju postojećeg objekta uz nogometni stadion. Predviđena je i gradnja, rukometnog, košarkaškog te pomoćnog nogometnog igrališta, skate parka, vanjskog fitness-terena... Inače, ova dva teniska terena neće biti jedini u Lipiku, jer je u sklopu projekta Terme Lipik predviđena i obnova, odnosno izgradnja teniskog terena “u žici” sa svim popratnim sadržajima. Tako će, u konačnici, Lipik iduće godine dobiti čak tri nova teniska terena!