Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Predavači s Oxforda

Ljetna škola znanosti okupila polaznike iz 17 zemalja

Požega
Foto: Grad Požega
Sudionici imaju priliku poslušati predavanja vodećih svjetskih znanstvenika s prestižnih institucija poput Sveučilišta Cambridge i Oxford, švicarskog ETH u Zürichu, Sveučilišta u Birminghamu, Instituta Ruđer Bošković i drugih

Tradicionalna Ljetna škola znanosti u organizaciji udruge EVO (Društvo za edukaciju van okvira) u Požegi ove je godine ugostila 48 polaznika iz 17 zemalja svijeta. Riječ je o međunarodnom znanstveno-istraživačkom programu za učenike srednjih škola koji već šesnaestu godinu za redom okuplja najmotiviranije srednjoškolce iz cijelog svijeta, pružajući im jedinstvenu priliku da pod vodstvom mladih znanstvenika s vodećih svjetskih institucija razvijaju i dijele svoj entuzijazam prema znanju i otkrićima. 

Kao i svake godine, za polaznike i posjetitelje pripremljen je bogat i zanimljiv program. Sudionici imaju priliku poslušati predavanja vodećih svjetskih znanstvenika s prestižnih institucija poput Sveučilišta Cambridge i Oxford, švicarskog ETH u Zürichu, Sveučilišta u Birminghamu, Instituta Ruđer Bošković i drugih. Organizatora škole Sebastijana Dumančića primio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Savjet mladih Sjednica krajem rujna Izabran novi Savjet mladih Grada Požege