Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Za treći termin od 18. do 25. kolovoza još se primaju prijave

Ljetni gaming kamp i ove godine u Sisačko-moslavačkoj županiji

storyeditor/2024-07-27/smz_b_slager_foto_sisacko_moslavacka_zupanija.jpg
Foto: Sisačko-moslavačka županija SEDMODNEVNI program pun je aktivnosti, od kreiranja videoigre do stjecanja novih prijateljstava i zabavnih iskustava

U Sisačko-moslavačkoj županiji treći put zaredom održava se Ljetni gaming kamp koji svake godine privlači djecu iz svih krajeva Hrvatske. U prva dva termina, koji su završeni u srpnju, sudjelovala su 63 polaznika koja su izrađivala vlastite videoigre, a za treći termin, od 18. do 25. kolovoza, još se primaju prijave.

Kamp je namijenjen učenicima viših razreda osnovnih škola i nudi sedmodnevni program pun aktivnosti, od kreiranja videoigre do stjecanja novih prijateljstava i zabavnih iskustava. Svaki dan započinje jutarnjom tjelovježbom kako bi djeca bila energična i spremna za dan pred njima, nakon čega slijede četiri sata edukacije o kreiranju videoigara. Popodnevni sati rezervirani su za upoznavanje s tehnologijom inkubatora PISMO, jačanje komunikacijskih vještina, ribolov, druženje uz životinje, logorsku vatru i glazbu na OPG-u Kovačević te večernje zabave u Centru za mlade i kinu. STEM Lab Novsky pruža djeci priliku za učenje o microbitu i robotici, dok večeri uključuju promatranje zvijezda u gradskom parku. Poseban je doživljaj cjelodnevni izlet u Park prirode Lonjsko polje.

Ove godine u Novskoj počinje i provedba projekta Centar gaming industrije. Riječ je o strateškom projektu vrijednom 60 milijuna eura koji provodi županijska ustanova Regionalni koordinator SMŽ-a uz partnerstvo sa Sisačko-moslavačkom županijom, Gradom Novskom te županijskom Razvojnom agencijom SIMORA.

– Uspjeli smo ishoditi svih šest građevinskih dozvola, a sredstva smo osigurali putem Fonda za pravednu tranziciju. Centar gaming industrije bit će centar razvoja cijele županije – poručio je župan Ivan Celjak. 

storyeditor/2024-07-26/ZZ_c_fo.jpg Uoči nastupa u Italiji Prijem za vatrogasce koji idu na Olimpijadu storyeditor/2024-07-26/Milan_Neralic_-_noseca_slika_3.jpg HOO dodjeljuje nagradu "Milan Neralić" za izniman doprinos razvoju lokalnog sporta Slunjani slave svog olimpijca, mačevaoca Milana Neralića storyeditor/2024-07-26/VK_Neptun_obilazak__1_.JPG Stižu multifunkcionalna sportska dvorana i stadion Arena Lapad Ulaganje od milijun eura u nove prostore Veslačkog kluba Neptun