Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Uoči nastupa u Italiji

Prijem za vatrogasce koji idu na Olimpijadu

storyeditor/2024-07-26/ZZ_c_fo.jpg
Foto: Zagrebačka županija OD TRI ekipe koje predstavljaju RH dvije su iz Zagrebačke županije

Zagrebačka županija održala je prijem za natjecateljske ekipe dobrovoljnih vatrogasnih društava Ribnica i Ostrna uoči nastupa na Vatrogasnoj olimpijadi. Riječ je o ekipama koje su na 15. Državnom vatrogasnom natjecanju ostvarile zavidne rezultate i tako izborile plasman na Vatrogasnu olimpijadu. Inače, Republiku Hrvatsku će na olimpijadi predstavljati tri ekipe, a od toga čak dvije iz Zagrebačke županije.

– Zagrebačka županija ponosna je na svoje vatrogasne snage koje su još jednom pokazale svoju spremnost i snagu – rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec, dodavši kako je Zagrebačka županije putem VZZŽ osigurala 10 tisuća eura kako bi mladi vatrogasci na olimpijadu otišli opremljeni i u najboljem svjetlu predstavili svoje sposobnosti, kao i društva i županiju iz koje dolaze.

– Ekipe se cijelu godinu pripremaju za tu olimpijadu, a na službenom treningu reprezentacije u Medulinu pokazali su spremnost i požrtvovnost te očekujem dobar rezultat – rekao je Goran Dikšić, pomoćnik županijskog vatrogasnog zapovjednika i voditelj hrvatske vatrogasne reprezentacije.

storyeditor/2024-07-26/VK_Neptun_obilazak__1_.JPG Stižu multifunkcionalna sportska dvorana i stadion Arena Lapad Ulaganje od milijun eura u nove prostore Veslačkog kluba Neptun storyeditor/2024-07-27/Nove_daske_na_pozornici_u_Kino_Samobor.jpg Radi se na očuvanju kulturno-povijesne baštine Novo ruho Vile Allnoch i Samoborskog muzeja Župan Igor Andrović predao je ravnatelju županijskog Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" dr. Miroslavu Venusu ključeve automobila kupljenog za potrebe rada službe za školsku medicinu Župan uručio ključeve Novo vozilo ZJZ-u "Sveti Rok"