Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Rekordan broj polaznika

Ljeto na požeškim bazenima: U školi plivanja čak 407 djevojčica i dječaka!

Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
Sve polaznike, neplivače i plivače početnike, njihove roditelje i učitelje pozdravio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić, a podučavat će ih iskusni profesori

Na požeškim Gradskim bazenima vrlo je živo još od početka lipnja, kada je otvorena ovogodišnja sezona kupanja, a od prošlog tjedna s radom je krenula i škola plivanja koju organizira Požeški sportski savez.

Župan primio mlade “obrtnike” Požeški učenici spojili vino i sladoled i osvojili nagradu

Sve polaznike, neplivače i plivače početnike, njihove roditelje i učitelje pozdravio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić, koji je i otvorio školu. On ih je pozvao da zajedno uživaju u pogodnostima koje Grad Požega pruža svojim najmlađim, ali i ostalim sugrađanima.

Škola traje 15 radnih dana

– Ovo je smisao rada gradskih bazena, ali i našega rada kao lokalne samouprave. Naši najmlađi najvažniji su nam i želimo da ljeto provedu u ovom prostoru gdje će ih stručni i obrazovani treneri naučiti plivati. Novina je da ovoga ljeta na bazenima nemamo aktivnu samo školu plivanja, već smo mogućnost korištenja ovoga prostora omogućili i našim malim kuglačima, košarkašima, tenisačima i drugima. Želim nam svima dugo i toplo ljeto – poručio je Puljašić.

Škola plivanja okuplja polaznike koji su navršili najmanje četiri godine. S iskaznicom škole svi polaznici imaju slobodan ulaz na Gradske bazene tijekom cijele sezone kupanja. Obuka traje dva školska sata dnevno po grupi. Škola se održava 15 radnih dana, od ponedjeljka do petka, s početkom od 9 sati, a završetak je predviđen za petak 19. srpnja. U slučaju lošeg vremena, trajanje škole će se produžiti.

Nagrađeni najbolji radovi na natječaju “Kreativni i neovisni” Učenici 11 osnovnih i sedam srednjih škola rekli “ne” drogi i ovisnosti

Voditelj Škole plivanja Albinko Bagarić zahvalio je roditeljima na ukazanom povjerenju. On je istaknuo da se svaki dan prijavljuje novi broj djevojčica i dječaka, tako da sada školu pohađa čak 407 djece koja su podijeljena u osam skupina i imaju osam učitelja.

Subotom i noćno kupanje

Polaznici će proći sveukupno 30 sati obuke koja je podijeljena u kategorije neplivača i usavršavanje plivačkih tehnika. S polaznicima rade profesori tjelesne i zdravstvene kulture s višegodišnjim iskustvom u radu škole plivanja. Na kraju obuke bit će, kao i svake godine, organizirana završna provjera i dodjela diploma polaznicima.

Treba napomenuti da su prošle godine u školu plivanja Požeškog športskog saveza bila upisana 332 polaznika.

Uz Školu plivanja za najmlađe, Gradski bazeni produljili su rad do 21 sat, a subotom je u ponudi i noćno kupanje do 23 sata. Bazeni će biti otvoreni do 30. rujna.

izbor Okućnica obitelji Mikić proglašena najljepšom u Pleternici