Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Požeški vatrogasci u Mjesecu zaštite od požara

Ljudi koji su spremni izložiti svoj život zbog drugih

Foto: pozega.hr
Vatrogasne organizacije u svibnju tradicionalno intenziviraju vlastite aktivnosti u području promocije vatrogasne struke, a najveći naglasak stavljaju na promicanje preventivnih poruka iz područja zaštite od požara

Vatrogasna zajednica Grada Požege organizirala je prezentaciju vatrogasne opreme i vozila namijenjenu polaznicima vrtića, učenicima osnovnih škola, ali i svim zainteresiranim građanima. Prezentacija je održana u povodu manifestacije "Svibanj - mjesec zaštite od požara" koja je nacionalnog karaktera i provodi se već 40-ak godina.

Nagrade su uručili župan Stjepan Kožić, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković i predsjednik županijskog VZ-a Stjepan Ptiček Nagrađeni najbolji likovni i literarni radovi Djecu zanimaju vatrogasci, na natječaj stigla 352 rada

Vatrogasne organizacije u svibnju tradicionalno intenziviraju vlastite aktivnosti u području promocije vatrogasne struke, a najveći naglasak stavljaju na promicanje preventivnih poruka iz područja zaštite od požara.

- Okupili smo se kako bi vatrogasci prezentirali svoju opremu i vozila, ali i rad s djecom i mladeži. Sve to radimo iz preventivnih razloga, a najviše smo ponosni što su nas došla obići požeška djeca – rekao je Dalibor Hrunka, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Požege.

Dan vatrogastva Zadarski vatrogasci spremni su za sve situacije

U prezentaciji su sudjelovale požeška Javna vatrogasna postrojba i dobrovoljna vatrogasna društva iz Požege i Gornjih Emovaca.

- Grad Požega podupire sve aktivnosti koje imaju za cilj osvijestiti naše sugrađane o važnosti dobre opremljenosti i uvježbanosti interventnih službi. Kada je u pitanju sigurnost, naši sugrađani mogu mirno spavati. No, vrlo je važna i edukacija, a mi moramo cijeniti ljude koji su spremni izložiti svoj život zbog drugih – poručio je gradonačelnik Darko Puljašić.

Dobar tjedan za garešničke vatrogasce i lovce Vatrogascima nova oprema od 200.000 kuna