Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Dobar tjedan za garešničke vatrogasce i lovce

Vatrogascima nova oprema od 200.000 kuna

Foto: Grad Garešnica
Vatrogasci su dobili nove cijevi, mlaznice i razdjelnice, zaštitnu opremu, ali i dron s termo-kamerom

Gradonačelnik Josip Bilandžija uručio je vatrogasnim postrojbama s područja Garešnice novu vatrogasnu opremu vrijednu oko 200 tisuća kuna. Riječ je o opremi koju je gradska Vatrogasna zajednica kupila iz redovnih sredstava koje za njeno djelovanje izdvaja Grad Garešnica.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Letovanić Novo vatrogasno vozilo za 110. rođendan društva

Prema riječima zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Garešnica Tomislava Kunješića, koji je ujedno i zapovjednik gradske Vatrogasne zajednice, vatrogascima je uručena razna oprema, od cijevi, mlaznica i razdjelnica do zaštitne opreme, a predan im je i dron s termokamerom. Garešničke vatrogasne postrojbe nisu jedine predstavile svoje novitete prošloga tjedna. Naime, lovačka udruga Fazan iz Tomašice, jedno od lovačkih društava koja su glavni nositelji lovnog turizma u garešničkom kraju, održala je godišnju skupštinu.

Grad Garešnica Građevinska zanimanja od jeseni se uvode u škole

Predsjednik društva Tomislav Mihatović od brojnih aktivnosti u prošloj godini istaknuo je obilježavanje 70. obljetnice društva, ali i promjenu krovišta na lovačkom domu u Carevu jarku, izgradnju sjenice i slavoluka ispred doma te nabavu klupa i stolova i uređivanje prostorija doma. Pohvalio je lovce koji su se odazivali radnim akcijama te zahvalio na potpori Gradu Garešnici, Turističkoj zajednici Sjeverna Moslavina i Šumariji Garešnica.

Naznačio je da je na njihovo lovište lani uneseno 120 fazana i 30 trčki te da su zbog pojave veće populacije crne i jelenske divljači tražili i dobili od Ministarstva dodatne markice za odstrel.

Izgradili su brojne lovno-tehničke objekte i organizirali lovove te nastavili s tradicijom održavanja turnira u gađanju glinenih golubova.

Akcija 'Vojna solidarnost' Vojnici bojili ogradu vrtića u Vinkovcima