Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Dobrovoljno vatrogasno društvo Letovanić

Novo vatrogasno vozilo za 110. rođendan društva

Foto: Sisačko-moslavačka županija
DVD Letovanić ima 150 članova, a novo vozilo vrijedno 330.000 kuna bit će im od znatne pomoći pri intervencijama

Ključeve novog navalnog vozila uručio je predsjedniku DVD-a Letovanić Stjepanu Kušanu župan Ivo Žinić. Bio je to prigodni dar u povodu 110. redovne godišnje sjednice Skupštine tog Dobrovoljnog vatrogasnog društva koje ima oko 150 članova.

U trgovinama Pun ceker trenutačno se nudi 1200 proizvoda od 125 proizvođača s područja Sisačko-moslavačke županije Nakon trgovina u Kutini, Novskoj i Sisku širi se tržište i na cijelu Hrvatsku Proizvodi "Pun ceker" od sada se mogu kupovati i u internetskoj trgovini

– Ovo je jedan od najsretnijih dana u mom životu. Sretan sam zbog toga što smo sve ono što smo planirali u zadnje dvije godine ostvarili. Drugo, dobili smo jedno vozilo koje garantira da ćemo u eventualnoj potrebi izdržati dok nam dođe pomoć DVD-a Lekenik. To je velika garancija za Pokupljane da će biti daleko više zaštićeni nego su bili prije – rekao je zapovjednik Kušan.

– Krenuli smo praktički ni iz čega, od osnovne vatrogasne opreme, zatim nabavke kombi vozila, ali i navalnih vozila. Prošle godine smo nabavili jedno vozilo za DVD Lekenik, ove godine vozilo za potrebe DVD-a Letovanić vrijednosti 330.000 kuna – rekao je načelnik Lekenika Ivica Perović dodavši kako će općina dati 80 posto novca, a ostatak Vatrogasna zajednica i Županija.

– Vatrogasci su bitan segment našeg društva. Da je tome tako, dokazujemo dolaskom u Letovanić u jedan od najstarijih DVD-a na ovom području. I ovo vozilo koje smo dodijelili DVD-u Letovanić sigurno će poboljšati spremnost vatrogasaca i pomoći u svim intervencijama u kojima će to biti potrebno – rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Posjet domu zdravlja Za opremanje ordinacija primarne zdravstvene zaštite 15 milijuna kuna Stigla nova oprema za domove zdravlja u Sisku i Petrinji