Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Nakon trgovina u Kutini, Novskoj i Sisku širi se tržište i na cijelu Hrvatsku

Proizvodi "Pun ceker" od sada se mogu kupovati i u internetskoj trgovini

U trgovinama Pun ceker trenutačno se nudi 1200 proizvoda od 125 proizvođača s područja Sisačko-moslavačke županije
1/3
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
U planu su nove trgovine u Zagrebu i Puli. No, želja je da to ne budu samo tipične trgovine, nego da se na tim lokacijama u koordinaciji s Turističkom zajednicom nude i turističke informacije

Na web adresi www.kupujmo-lokalno.hr/shop/ odsad se mogu kupovati proizvodi iz asortimana trgovine „Pun ceker-kupujmo lokalno“, projekta koji je Sisačko-moslavačka županija pokrenula u suradnji sa Zajednicom proizvođača SMŽ. Internet trgovina „Pun ceker“ ulistana je i na platformi e-kupi tako da su domaći proizvodi sada dostupni i na cijelom teritoriju RH.

Sedam milijuna kuna za ljepši izgled i bolje uvjete nastave

Dostava besplatna

– Za ovaj program Pun ceker-kupujmo lokalno imamo tri trgovine u Kutini, Sisku i Novskoj te pokušavamo tu ponudu, prodaju i distribuciju unaprijediti. Ovo je jedan od načina. Na web-shopu će svi stanovnici iz cijele Hrvatske moći nabaviti trenutno 240 proizvoda, a u fazi učitavanja je još 400 proizvoda. To su sve isključivo proizvodi naših OPG-a, naših poljoprivrednih proizvođača. To su gotovi, zapakirani proizvodi. Većinom su to ekološki proizvodi, od mednih prerađevina, vina, rakija, likera, džemova, pa i nekih drugih proizvoda – rekao je župan Ivo Žinić prilikom puštanja u rad internet trgovine.

Posjet domu zdravlja Za opremanje ordinacija primarne zdravstvene zaštite 15 milijuna kuna Stigla nova oprema za domove zdravlja u Sisku i Petrinji

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Dostava namirnica je besplatna u administrativnim granicama grada Siska, a naglašeno je i kako se u skoroj budućnosti priprema pilot program dostave kupljenih artikala u gradu Sisku putem dronova.

Zajednica proizvođača Sisačko-moslavačke županije ima u svom sustavu 125 dobavljača s područja županije koji nude gotovo 1200 različitih proizvoda. Ti proizvode do sada su se plasirali preko trgovina u Kutini, Novskoj i Sisku, koja se odnedavno nalazi na novoj lokaciji u Rimskoj ulici.

Potpisani ugovori Ove godine 420.000 kuna za programe četiriju udruga s područja socijalne skrbi

Cijene nisu kao industrijske

– U planu je još jedna trgovina u Zagrebu te u Puli. No, želja je da to ne budu samo tipične trgovine, nego da se na tim lokacijama u koordinaciji s Turističkom zajednicom Sisačko-moslavačke županije nude i sve turističke informacije za naše područje. Tako bi te lokacije u Zagrebu i Puli praktički bile i informativni turistički punkt – govori nam Miljenko Žamarija, upravitelj Zajednice proizvođača SMŽ, u kojoj puno očekuju od internetske trgovine.

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

– Nadamo se većem plasmanu proizvoda jer, što je veći promet, onda cijena može biti niža. Kako je riječ o proizvodima OPG-a cijene nisu i ne mogu biti iste kao i one industrijske, ali zato je kvaliteta neusporediva. Mi radimo s nula maržom i nadamo se da će veći promet uspjeti kod OPG-a dovesti do računice za niže cijene kako bi proizvodi bili što dostupniji građanima – napominje Žamarija.

Ideja o donatorskoj večeri nastala je nakon srebra na SP-u donacijska večer Zlatko Dalić za zakladu Viktorija