Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Dan vatrogastva

Zadarski vatrogasci spremni su za sve situacije

Foto: Zadarska županija
Odabirom svog posla, vi ste pokazali da imate hrabra srca, jer iz godine u godinu borite se s vatrom, ali i vodom nesebično čuvate prirodu, kućanstva i ono najvažnije - ljudske živote, naglasio je župan Longin

Javna vatrogasna postrojba Zadar obilježila je Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj. Tom prigodom uručena su priznanja pojedincima, udrugama i tvrtkama koji su pomagali u djelovanju JVP-a Zadar. Priznanje je, između ostalih, dobio pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije Olivio Meštrović.

Dan otvorenih vrata održan je uz slogan - Zadra Nova za vas dan europe Održan Dan otvorenih vrata agencije ZADRA NOVA

Zapovjednik JVP-a Zadar Željko Šoša istaknuo je zadovoljstvo novim zakonskim uredbama na razini države, odnosno time što je od početka godine Hrvatska vatrogasna zajednica postala krovna organizacija vatrogastva. Na taj način puno lakše provode svoje aktivnosti, a istaknuo je pozitivni primjer suradnje sa Zadarskom županijom jer su u sklopu europskog projekta Readiness dobili novu opremu i obučili svoje pripadnike za intervencije u slučaju potresa.

- Učinak te suradnje mogli smo vidjeti nedavno na pokaznoj vježbi ‘Razorni potres Gaženica’, gdje su naše postrojbe pokazale spremnost na djelovanje u najzahtjevnijim situacijama – kazao je Šoša.

Obilježen Dan općine Bibinje, župan Longin poručio: ‘Radimo na premještanju pruge iz mjesta’

Nazočnima su se obratili i gradonačelnik Zadra Branko Dukić, saborski zastupnik Marko Vučetić, a zadarski župan Božidar Longin u prigodnom je govoru pohvalio aktivnosti javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava.

- Vi ste uistinu naš ponos, jer vatrogasac nije zanimanje već poziv. Biti spreman raditi posao u kojem ti je život ugrožen nije lako. Donijeti odluku da ćeš život posvetiti spašavanju drugih velika je stvar. Odabirom svog posla, vi ste pokazali da imate hrabra srca, jer iz godine u godinu borite se s vatrom, ali i vodom nesebično čuvate prirodu, kućanstva i ono najvažnije - ljudske živote – naglasio je Longin.

Zadarski su vatrogasci pred nazočnima održali i pokaznu vježbu tijekom koje su demonstrirali svoje vještine u situacijama gašenja požara i tehničkih intervencija kao i brojne preventivne aktivnosti.

Potpisivanje ugovora Županiji tri nekretnine u vrijednosti 12 milijuna kn