Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Potpisivanje ugovora

Županiji tri nekretnine u vrijednosti 12 milijuna kn

Foto: Zadarska županija
Kako je najavljeno prilikom potpisivanja, na idućoj sjednici Vlade trebale bi biti riječi o još dvije zgrade u vojarni Stjepana Radića vrijedne 43 milijuna kuna koje će Ministarstvo također darovati Zadarskoj županiji

Ministar državne imovine Goran Marić i župan Zadarske županije Božidar Longin potpisali su u Domu Zadarske županije tri darovna ugovora vrijednosti od 12 milijuna kuna, za zemljišta na Bokanjcu i u Zemuniku te za zgradu u vojarni Stjepana Radića.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i zadarski župan Božidar Longin POLAZNA LUKA Svečano otvoren putnički terminal u Gaženici

Prvim ugovorom vrijednosti 6,7 milijuna kuna, Ministarstvo državne imovine prenosi u vlasništvo Zadarskoj županiji dio bivše vojarne Stjepana Radića za potrebe smještaja županijskih odjela i ustanova. Drugim ugovorom, RH prenosi u vlasništvo županiji zemljište površine 27.512 četvorna metra u Zemuniku, vrijednog 3,5 milijuna kuna za izgradnju Poljoprivredno-edukacijskog centra. Trećim ugovorom daruje se zemljište na Bokanjcu za potrebu izgradnje skloništa za životinje vrijedno 1,7 milijuna kuna.

Prijateljski odnosi ‘Kineski gospodarstvenici prepoznaju nas kao regiju otvorenu za investicije’

Kako je najavljeno prilikom potpisivanja, na idućoj sjednici Vlade trebale bi biti riječi o još dvije zgrade u vojarni Stjepana Radića vrijedne 43 milijuna kuna koje će Ministarstvo također darovati Zadarskoj županiji.

– Sve je ovo plod naše izvrsne suradnje s Ministarstvom državne imovine i ministrom Marićem. Poznato je da je Zadarska županija jedna od rijetkih koja nema u vlasništvu zgrade za smještaj svojih djelatnika i ustanova. Naše ustanove plaćaju najamninu za smještaj svojih ureda, kao što Županija plaća smještaj svojih djelatnika na više lokacija. Cilj nam je da sve županijske ustanove budu na jednom mjestu, da budemo pravi servis stanovnicima, tim više jer se od iduće godine spajaju Županije i Uredi državne uprave – istaknuo je Longin.

Japan Airport Terminal Japanci se nadaju izravnom letu iz Tokija u Zadar