Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Evaluacijska komisija udruženja ACES Europe odlučila:

Lošinju zastava i priznanje – proglašen je europskim otokom sporta u 2020. godini

1/2
Foto: Grad Mali Lošinj
Grad Mali Lošinj planira 4,3 milijuna kuna za promicanje i razvoj amaterskog sporta kod građana

Nakon što je u svibnju ove godine evaluacijska komisija udruženja ACES Europe boravila na otoku Lošinju kad je, u povodu Dana sporta, predstavljena cjelokupna sportska ponuda otoka te svi sportski klubovi i udruge, u Bruxellesu u Europskom parlamentu na ACES Europe Gala Ceremony gradonačelnica Ana Kučić preuzela je zastavu i primila priznanje za Lošinj koji je proglašen Europski otokom sporta za 2020. godinu.

Mali Lošinj projekt aglomeracije Poboljšanje standarda vodnih usluga na Lošinju

Rezultat svih klubova

Uz delegaciju Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice, svečanosti su nazočili i europarlamentarci Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Željana Zovko i Tomislav Sokol.

– Ovo priznanje rezultat je rada svih naših sportskih klubova, pojedinaca, rekreativaca i reprezentativaca koji žive sport 365 dana u godini i na tome smo im zahvalni!

Osvajanje ove titule odlična je prilika za pozicioniranje i brendiranje cijelog otoka Lošinja kao sportske destinacije, uz lakšu dostupnost europskih sredstava za daljnja ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu, odnosno gradnju nove sportske dvorane, nogometnog igrališta, bazena te biciklističkih staza – izjavila je prilikom preuzimanja zastave malološinjska gradonačelnica Ana Kučić.

Tijekom svog boravka na Lošinju komisija je dobila uvid u cjelokupnu sportsku infrastrukturu otoka, a uz terene, ključno je bilo pokazati kako velik broj otočana različitog uzrasta slobodno vrijeme provodi baveći se raznim sportskim aktivnostima što je prezentirano u sportskoj dvorani na Bočacu revijom svih sportskih klubova i udruga koje se profesionalno ili rekreativno bave sportom.

Mali Lošinj Energetska tranzicija cresko - lošinjskog arhipelaga S 2600 sunčanih sati Lošinj je idealan za gradnju svoje fotonaponske elektrane

Inače, u prijedlogu proračuna za 2020. godinu Grad Mali Lošinj je planirao 4,3 milijuna kuna za promicanje i razvoj amaterskog sporta kod građana, rekreativno bavljenje sportom, sudjelovanje klubova na natjecanjima, prvenstvima i u ligama te što veći obuhvat mladih u radu klubova.

Kapitalni projekti

Isto tako iz proračuna Grada financira se upravljanje sportskom dvoranom Bočac, održavanje sportskih igrališta, održavanje sportskih manifestacija i nagrađivanje najuspješnijih sportaša te svjetski kup Downhill, a za 2020. godinu uključeno je i pet kapitalnih projekata – gradnja nove sportske dvorane, igralište Ilovik, rekonstrukcija i gradnja sportske infrastrukture, sportsko igralište Veli Lošinj i sportsko igralište Artatore