Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
SASTANAK SA ŽUPANOM MARUŠIĆEM

Lovci traže korekciju granica lovišta

1/2
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Utvrda će postati turistička atrakcija, ali i učionica na otvorenom

Na inicijativu lovačkih udruga, udruge Fazan iz Gundinaca i Vir iz Velike Kopanice, u županijskoj je vijećnici održan sastanak na temu korekcije granice zajedničkog otvorenog lovišta Velika Kopanica. Uz predstavnike lovačkih udruga nazočili su mu župan Danijel Marušić, predsjednik Lovačkog saveza BPŽ Mato Grgić, načelnik općine Velika Kopanica Ivan Meteš te pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Željko Burazović.

POSJETIO DRŽAVNI VRH Nova zgrada pedijatrije Doma zdravlja omogućava bolju zdravstvenu zaštitu najmlađih pacijenata

Naime, državno lovište XVI/9 Merolino u postupku je ponovnog raspisivanja natječaja za zakup. To lovište jednim se dijelom nalazi na području Brodsko-posavske županije i graniči s lovištem XII/103 Velika Kopanica kojim gospodari lovačko društvo Vir. Dosadašnja granica prolazila je rubom šume Srnjača na području općine Velika Kopanica iako postoji prirodna granica, kanal Biđ, koji je ujedno i županijska granica.

Predstavnici lovačkih udruga uporište za svoj zahtjev za korekciju nalaze u odrednicama Zakona o lovstvu, kojima je definirano da je lovište zaokružena prirodna cjelina te da granice lovišta moraju biti uočljive.

Zaključeno je da će službene dopise sa zahtjevom za korekciju granica lovci uputiti Brodsko-posavskoj županiji koja će dalje reagirati prema nadležnim institucijama.