Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Humanitarni koncert

Maja i Zrinka Posavec u Đakovu nastupaju za žene oboljele od raka dojke

1/2
Koncert je 23. lipnja u 21 sat, na Strossmayerovom trgu, u organizaciji udruga žena za borbu raka dojke "Rozeta"

Glazbenice Zrinka i Maja Posavec nastupit će na Nebeskom hvalospjevu u Đakovu, humanitarnom koncertu čiji je cilj pomoć ženama oboljelima od raka dojke. Koncert je 23. lipnja u 21 sat, na Strossmayerovom trgu, u organizaciji udruga žena za borbu raka dojke "Rozeta". 

Sve snažniji razvoj kulture u Đakovu, potvrda i 12. Dioniz Đakovo ponovno kao europsko središte kazališne mladeži

Sestre Posavec već su niz godina prisutne na hrvatskoj glazbenoj umjetničkoj sceni s bogatim autorskim i interpretativnim opusom. U Đakovu će Maja Posavec izvoditi pjesme Leonarda Cohena u suradnji sa svojim gitaristom Ivanom Kapecom. 

- Nakon niza vrlo uspješnih koncerata u Hrvatskoj i regiji, "Večer sa Cohenom"“ u izvedbi Maje Posavec i Ivana Kapeca stiže i pred đakovačku publiku koja će imati priliku čuti vrhunska remek djela Leonarda Cohena koja slušatelje ispunjavaju posebnim emocijama, a koje Maja Posavec i Ivan Kapec izvode na svoj umjetnički i kreativan način. Zrinka Posavec nastupit će sa svojim autorskim pjesmama kao i s obradama pjesama koje pripadaju etno glazbi Hrvatske, u pratnji glazbenika Hrvoja Gallera na klaviru i Borne Šercara na udaraljkama. Za kraj koncerta, sestre Posavec pripremaju malo iznenađenje njihovih zajedničkih izvedbi - poručuju organizatori.

Prihod od koncerta namijenjen je za pomoć ženama oboljelima od raka dojke.

Uređenjem kata na zgradi Dječjeg vrtića Đakovo u Botićevoj bit će mjesta za još 60-ak djece Liste čekanja za vrtić manje, u rujnu će se upisati najveći broj mališana dosad