Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Dogovoreno uklanjanje onečišćenja

Maksimalno ćemo zaštititi kanjon našeg bisera Zrmanje

Foto: Zadarska županija
Župan Božidar Longin, u pratnji vodopravnog inspektora te predstavnika grada Obrovca i Hrvatskih voda, obišao je kanjon rijeke Zrmanje koji je prije nekoliko dana onečišćen izlijevanjem mazuta

Župan Božidar Longin, u pratnji vodopravnog inspektora te predstavnika grada Obrovca i Hrvatskih voda, obišao je kanjon rijeke Zrmanje koji je prije nekoliko dana onečišćen izlijevanjem mazuta iz nekadašnje tvornice glinice. Nakon obilaska kanjona proglašen je prvi stupanj opasnosti od onečišćenja te je naloženo Hrvatskim vodama da po što hitnijem postupku uklone onečišćenje na vodama i vodnom okolišu. Dobre su vijesti da nema znatnih šteta za biljni i životinjski svijet.

Tradicionalni prijam Nadbiskup Želimir Puljić kod župana

– Mi smo županija koja veliku brigu posvećuje zaštiti okoliša te održivom razvoju i sigurno je da ćemo dati svoj maksimalan doprinos da zaštitimo kanjon našeg bisera, rijeke Zrmanje. To je problem koji postoji već tridesetak godina i sada smo odlučniji nego ikad da to pokušamo riješiti. Poduzeli smo sve potrebne mjere da saniramo postojeće onečišćenje, ali i da spriječimo potencijalne ekološke probleme u budućnosti. Hrvatske vode pokazale su veliko razumijevanje za ovaj problem te su obećale izraditi operativni plan i financirati projekt sanacije. Vjerujem da ćemo zajedničkim djelovanjem svih nadležnih institucija uspjeti riješiti ovo važno pitanje za našu županiju – izjavio je župan Longin.