Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Dječji tjedan

Mališane pozdravili mali i veliki gradonačelnik

Foto: pozega.hr
”Ljubav djeci prije svega” moto je ovogodišnjeg Dječjeg tjedna

”Ljubav djeci prije svega” moto je pod kojim je u Požegi i ove godine obilježen Dječji tjedan. U programu su nastupili mališani Dječjeg vrtića sv. Leopold Mandić s plesnom koreografijom pod vodstvom odgojiteljica Saše i Jasne, dok se Plesna radionica Ilijane Lončar pobrinula za interaktivnu točku pod nazivom “Pleši sa mnom”.

Potpisivanje ugovora u Pleternici potpisan 134,6 milijuna kuna vrijedan ugovor s izvođačem radova Projektima aglomeracije riješit će se sustav odvodnje u Pleternici i Požegi

Na otvorenju su sudionike pozdravili “mali” gradonačelnik Marin Sesar i “veliki” gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

– Ovdje smo kako bismo se prisjetili da ste vi, djeco, najvažniji u ovom gradu.

Dragi roditelji, učitelji i organizatori, čast mi je biti danas s vama ovdje i uvijek ću za vas naći vremena. Mi odrasli tu smo da vam omogućimo da uživate u djetinjstvu, u zdravoj okolini, okruženi dobrim ljudima – poručio je gradonačelnik Puljašić.

U sklopu programa u Sportsko–rekreacijskom centru u Požegi održana je aktivnost Volonteri u parkovima kojoj su se i ove godine priključili požeški mališani. Brojne osnovnoškolce animirali su članovi Dječjeg Gradskog vijeća i Teniskog kluba Požega, a sve uz pomoć članova Društva naša djeca i djelatnika Zavoda za javno zdravstvo.

Večernjakov digitalni autobus Požežani naučili kako funkcionira sustav e-Građani i kako aktivirati e-osobnu

U programu je sudjelovalo stotinjak djece, najviše osnovnoškolskog uzrasta, ali i mlađih.

Plesni studio ArTina pod vodstvom Kristine Novak organizirao je program pod nazivom “Bajkom kroz prava i dužnosti djece”, a održane su i radionice kreativnog plesa za roditelje i djecu.