Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Unapređenje infrastrukture

Medicinskoj školi 30 milijuna kuna iz fondova EU za novu zgradu

1/3
Foto: Zadarska županija
Vrijednost projekta je 49,066.618,01 kunu, a odobren je maksimalni bespovratni iznos od 30,000.000 kuna

Odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Medicinskoj školi Ante Kuzmanića odobrena su bespovratna sredstva za financiranje projektnog prijedloga „Unaprjeđenje infrastrukture Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva“. Projekt je prijavljen na natječaj „Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“. Vrijednost projekta je 49,066.618,01 kunu, a odobren je maksimalni bespovratni iznos od 30,000.000 kuna.

Foto: Zadarska županija

– Ovo je velika stvar za školu ali i Zadarsku županiju jer se ostvaruju uvjeti za napredak sadašnjih i budućih djelatnika i učenika. Ujedno ćemo se, zbog premještanja škole na lokaciju starog Đačkog doma na Relji, približiti temeljnoj nastavnoj bazi, Općoj bolnici Zadar, što pridonosi kvaliteti obrazovnog procesa – rekao je ravnatelj škole Davor Vidaković.

U Medicinskoj školi Ante Kuzmanića Zadar i partnerskoj ustanovi – Medicinskoj školi u Rijeci osigurat će se uvjeti za odvijanje programa obrazovanja i osposobljavanja prilagođeni regionalnim potrebama tržišta rada i suvremenim dostignućima u zdravstvu.

Zahvaljujući sredstvima EU energetski obnovljena OŠ Nikole Tesle Škola u Gračacu godišnje će na energiji štedjeti 56 posto

– Vjerujem kako će naši učenici zahvaljujući ovom projektu steći najbolja znanja i vještine za svoje zapošljavanje i profesionalnu karijeru. Zadarska županija vlasnik je zgrade koja će se rekonstruirati i nadograditi za Medicinsku školu i bez ikakvih kalkulacija smo potpisali ugovor o služnosti s Medicinskom školom kako bismo podigli kvalitetu obrazovanja na najviši nivo. Europski projekti iz kojih financiramo infrastrukturu naših škola najbolje je što trenutačno možemo pružiti našim mladima, tj. učenicima naših srednjih škola – rekao je župan Božidar Longin.

Foto: Zadarska županija

Uz Medicinsku školu, regionalni centar kompetentnosti je i Strukovna škole Vice Vlatkovića u sektoru strojarstva za čiji je projekt iz istog poziva odobreno 30 milijuna kuna.