Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Javni poziv

Milijun kuna novih potpora poduzetnicima: Korak dalje u razvoju gradskog gospodarstva

Foto: Grad Pleternica
Zbog izmjena zakona o financiranju jLS-a, Pleternica od lani ima veće proračunske prihode, a velik dio tih sredstava namijenili smo za daljnji razvoj gospodarstva, kaže gradonačelnica Jozić

Grad Pleternica putem Programa razvoja gospodarstva Grada počevši od 2018. potiče aktivnosti bitne za uspostavu i izgradnju kvalitetne poduzetničke infrastrukture, sufinancira i podupire ulaganja poduzetnika u strojeve, opremu i ostalu infrastrukturu. U ovoj godini u gradskom je proračunu predviđeno milijun kuna novih potpora za poduzetnike koji su osnovali djelatnost i posluju na pleterničkom području.

Pleternica Poslovni uzlet Pleternica ulaže u svoje poduzetnike i obrtnike

Rast zaposlenosti

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić raspisala je javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih potpora iz Programa razvoja gospodarstva kojim se provode mjere s ciljem razvoja i promocije poduzetničke infrastrukture, jačanja konkurentnog nastupa na tržištu, povećanja investicijskih ulaganja poduzetnika uz rast zaposlenosti, poboljšanja uvjeta za financiranje te podizanja razine poduzetničkih znanja i vještina.

– Poznato je da naš grad ima uspostavljenu i djelomično izgrađenu poduzetničku infrastrukturu, od industrijske zone do Poduzetničkog i Tehnologijsko-inovacijskog centra, koji ostvaruju zavidne rezultate. U posljednjih nekoliko godina bilježimo pozitivna gospodarska kretanja, povećanje broja tvrtki i zaposlenih, no vjerujemo da ti rezultati mogu biti i bolji. S obzirom na izmjene zakona o financiranju jedinica lokalne samouprave, od prošle godine Pleternica ima veće izvorne proračunske prihode te smo velik dio tih sredstava namijenili upravo daljnjem razvoju gospodarstva – kaže gradonačelnica Jozić.

Antonija Jozić Odluka vijeća Uz muzej bećarca Pleternica dobiva i prvi Trg bećarca u svijetu

Prijave do 15. prosinca

U okviru javnog poziva realiziraju se mjere potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika, nabavu i ugradnju strojeva i opreme, certificiranje proizvoda i procesa, izradu projektnih prijedloga, izlaganje na sajmovima, kupnju zemljišta, oslobođenje plaćanja komunalnog doprinosa i naknade, priključenje na infrastrukturu, radna mjesta, stručno osposobljavanje, samozapošljavanje, financiranje kamate, nabavu hardvera i softvera te razvoj turističke infrastrukture.

Potpore se dodjeljuju za pokriće dijela troškova izvršenog ulaganja te iznimno za buduće troškove. Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava koja su osigurana u proračunu Grada Pleternice za 2019., a najkasnije do 15. prosinca ove godine.