Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Posjet Brodsko-posavskoj županiji

Ministar Pavić uručio ugovore iz programa 'Zaželi'

Marko Pavić u Brodsko-posavskoj županiji
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Projekt Zaželi je vrijedan više od 400 milijuna kuna a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na one starije od 50 godina

- Vladine mjere aktivne politike zapošljavanja već sada daju rezultate i idu u željenom smjeru, odnosno prema trajnom zapošljavanju i u smjeru privatnog sektora - rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić u Slavonskom Brodu.

Prazni krevetići u brodskom rodilištu Pad nataliteta 'Ovo što se događa nije dobro ni za Slavoniju ni za cijelu državu'

Prema njegovim riječima, na takve Vladine smjernice oslanja se i projekt 'Zaželi', koji će jedinice lokalne uprave i samouprave i udruge provoditi u trajanju do 30 mjeseci. Projekt vrijedan više od 400 milijuna kuna namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na one starije od 50 godina, s najviše završenom srednjom stručnom spremom, s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima i druge teže zapošljive skupine.

- Putem ovog programa u cijeloj Hrvatskoj zaposlit će se 3045 žena koje će raditi na poslovima potpore i podrške te brige o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama. Novozaposlene žene pružit će podršku i pomoć u kući osobama starije dobi te osobama s invaliditetom, bolesnima i nemoćnima - istaknuo je Pavić.

Parnjača Ćiro Obnova parnog vlaka Legendarnom 'Ćiri' iz 1952. i zaštićenom dobru vratili stari sjaj

Ugovore s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava o sufinanciranju projekata u sklopu programa "Zaželi" danas su potpisali Općina Bukovlje, Udruga osoba s invaliditetom "Loco-Moto" i Društvo Crvenog križa Nova Gradiška. Ova tri projekta s područja Brodsko-posavske županije ukupne vrijednosti 12,3 milijuna kuna omogućit će zapošljavanje 72 žene koje će pomagati 335 korisnika.

Uređenje nove šetnice uz Savu Projekt od 10 milijuna kuna Brođani će do ljeta imati novu šetnicu uz Savu