Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Provedba razvojnih projekata

Ministrica Žalac najavila osnivanje Savjeta za Projekt Slavonija

Gabrijela Žalac u Vinkovcima
Foto: Branimir Bradarić
U Savjetu za Projekt Slavonija nalazit će se svi ministri vezani uz provedu Projekta, župani iz pet slavonskih županija, direktori slavonskih županijskih agencija kao i saborski zastupnici s područja Slavonije

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac najavila je danas u Vinkovcima osnivanje Savjeta za Projekt Slavonija na razini Vlade RH. Istaknula je kako će zadaća toga savjeta biti praćenje mjera i drugih aktivnosti vezanih za ovaj veliki projekt za koji se iz EU fondova može povući 2,5 milijardi eura do 2020. godine.

Prema riječima Žalac u Savjetu za Projekt Slavonija nalazit će se svi ministri vezani uz provedu Projekta, župani iz pet slavonskih županija, direktori slavonskih županijskih agencija kao i saborski zastupnici s područja Slavonije.

Ministri spremni za izazove i suradnju

- Ovakvim sastavom Savjeta postići ćemo bolju koheziju kao i praćenje i informiranje o provedbi samoga projekta. To su osobe koje su najbolje upoznate s potrebama na terenu i projektima koji su u pripremi - rekla je Žalac koja se tijekom posjete Gradu Vinkovci susrela s čelnicima grada i županije s kojima je razgovarala o provedbi razvojnih projekata vezanih za grad Vinkovce, Vukovarsko-srijemsku županiju ali i međužupanijske projekte.

Istakla je kako su ministri u Vladi RH spremni na izazove i u suradnji sa županima, načelnicima i gradonačelnicima kako bi proveli u djelo razvojnu regionalnu politiku, a što je jedan od prioriteta ove Vlade.

-To je ravnomjeran razvoj svih krajeva Hrvatske i razvoj potpomognutih područja. Mislim da je time konačno došao red i na Slavoniju, Baranju i zapadni Srijem, a što Vlada pokazuje i provedbenim mehanizmima, rekla je Žalac.

Najavila je kako će do kraja mjeseca biti potpisani prvi ugovor vezani za Projekt Slavonija, a odnose se na zdravstvene ustanova, kulturnu baštinu i dr.