Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
sisačko-moslavačka županija

Mjesečna karta od dva eura povećala broj putnika u autobusima

AKTIVIRANI su deseci neaktivnih linija i na taj način omogućena kvalitetniju prometnu povezanost, osobito ruralnih područja s urbanim središtima.
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Sisačko-moslavačka županija treća je županija koja je svojim stanovnicima osigurala dostupniju uslugu javnog prijevoza

Projektom Sisačko-moslavačke županije "Županijski prijevoz za sve" omogućen je autobusni prijevoz svim stanovnicima s prebivalištem na području ove županije po cijeni mjesečne karte od samo dva eura na utvrđenoj mreži linija. Projekt je počeo u travnju ove godine, a do rujna ukupno je prodano 12.829 mjesečnih karata. Najveći broj prodan je upravo u rujnu – 3226, što je 80% više u odnosu na travanj, kada je projekt počeo. Linije koje prometuju u sklopu ovog projekta određene su na prijedlog gradova i općina s područja Sisačko-moslavačke županije.

Prevezena 730.134 putnika

Inače, Vlada Republike Hrvatske osigurala je za ovu županiju 2,5 milijuna eura u iduće dvije godine za javnu uslugu prijevoza putnika u cestovnom prometu, a Sisačko-moslavačka županija treća je županija u Hrvatskoj koja je svojim stanovnicima osigurala dostupniju uslugu javnog prijevoza. Broj prevezenih putnika u javnom prijevozu do rujna je 730.134, a najveći broj zabilježen je u rujnu, kada je prevezeno 171.697 putnika, ističe se iz Županije.

Osim što ovim projektom Sisačko-moslavačka županija osigurava izuzetno povoljnu cijenu mjesečne autobusne karte, ponovno su aktivirane neke do tada neaktivne linije, čime je omogućena kvalitetnija prometna povezanost, osobito ruralnih područja s urbanim središtima.

– Svi zainteresirani stanovnici naše županije koji žele ostvariti pravo na cijenu autobusne mjesečne karte od dva eura mogu se obratiti na bilo koju lokaciju upravnih odjela Sisačko-moslavačke županije. Korisnik će tom prigodom na uvid dati osobnu iskaznicu te ispuniti potvrdu na temelju koje mu se izdaje iskaznica o pravu na subvencionirani prijevoz po projektu "Županijski prijevoz za sve", s kojom dolazi na prodajno mjesto prijevoznika i kupuje mjesečnu kartu po subvencioniranoj cijeni od dva eura – napominju u županijskoj upravi.

Lokacije upravnih odjela SMŽ-a su: Ante Starčevića 29, Sisak, Ulica Vladka Mačeka 47, Petrinja, Ljudevita Posavskog 27, Kutina, Jelengradska 13, Popovača, Trg bana Josipa Jelačića 2, Glina, Trg dr. Franje Tuđmana 2, Novska, Trg Nikole Šubića Zrinskog 1, Hrvatska Kostajnica, Trg bana Josipa Jelačića 1, Topusko, Trg bana Josipa Jelačića 10, Dvor te Trg dr. Franje Tuđmana 6, Gvozd.

Poželjno mjesto za život

– Ovaj projekt realiziramo u partnerstvu s Vladom RH te gradovima i općinama s područja Sisačko-moslavačke županije. Njime osiguravamo prijevoz autobusima za sve stanovnike naše županije za dva eura mjesečno, ali i ponovno aktiviramo desetke neaktivnih linija čime omogućujemo kvalitetniju prometnu povezanost, osobito naših ruralnih područja s urbanim središtima. U našu Županiju se trenutačno ulaže najviše od svih županija u Hrvatskoj. Kada uzmemo u obzir i ostale projekte koje realiziramo u suradnji s Vladom RH i što sve radimo na obnovi i revitalizaciji Sisačko-moslavačke županije, možemo reći da postajemo poželjno mjesto za život – rekao je župan Ivan Celjak.

NABAVLJENU opremu koristit će zdravstvene ustanove čije se zgrade obnavljaju nakon potresa Nastavljeno opremanje sisačke Opće bolnice Nova oprema za zdravstvo vrijedna 7,8 milijuna eura U Vukovaru je bio organiziran obilazak Spomen-doma hrvatskih branitelja, Spomen-doma Ovčara i Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar Dan branitelja Sisačko-moslavačke županije Branitelji i članovi njihovih obitelji posjetili Vukovar Tradicijske vrijednosti, kulturna i povijesna baština te običaji i gastronomija Posavine predstavljeni su na Danima Posavine Kulturno-povijesni centar SMŽ-a Dani Posavine čuvaju bogatu kulturnu i prirodnu baštinu