Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Dan branitelja Sisačko-moslavačke županije

Branitelji i članovi njihovih obitelji posjetili Vukovar

U Vukovaru je bio organiziran obilazak Spomen-doma hrvatskih branitelja, Spomen-doma Ovčara i Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar
Foto: Sisačko-moslavačka županija

Više od 300 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji s područja Sisačko-moslavačke županije posjetili su 28. listopada Vukovar.

Posjet Vukovaru organizirala je i financirala Sisačko-moslavačka županija u povodu Dana branitelja Sisačko-moslavačke županije, a hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji ispratio je župan Ivan Celjak te im poželio sretan put do Vukovara – Grada heroja.

U Vukovaru je za njih bio organiziran obilazak Spomen-doma hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen-doma Ovčara i Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar.

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru zapaljene su svijeće i odana je počast svim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama koji su nadljudskim naporima branili Vukovar i cijelu Hrvatsku.

– Naša županija je iza Vukovarsko-srijemske županije druga po broju ubijenih hrvatskih branitelja i civila, Baćin je druga najveća masovna grobnica u Hrvatskoj iza Ovčare, a drugi smo i po broju masovnih grobnica. U našoj županiji su i Kostrići i herojska Sunja koja je naš "mali Vukovar". U Sisačko-moslavačkoj županiji imamo prvu osnovanu dragovoljačku postrojbu u Republici Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata i prvu osvojenu JNA vojarnu – vojarnu Barutana u Sisku. Neka i naš herojski Vukovar zna da herojska Sisačko-moslavačka županija ne zaboravlja simbol obrane i stvaranja naše slobodne Hrvatske, izjavio je župan Ivan Celjak. 

Tradicijske vrijednosti, kulturna i povijesna baština te običaji i gastronomija Posavine predstavljeni su na Danima Posavine Kulturno-povijesni centar SMŽ-a Dani Posavine čuvaju bogatu kulturnu i prirodnu baštinu U svečanom dijelu programa vrpcu je prerezao župan Ivan Celjak u društvu ravnateljice Doma za starije osobe Glina Renate Tominović-Ceković i drugih gostiju Sisačko-moslavačka županija Dom je prije potresa primao 79 korisnika, a sada ima kapacitet za 105 NOVA OPREMA dodijeljena je vatrogasnim zajednicama gradova i općina te dobrovoljnim vatrogasnim društvima u županiji Stigla oprema vrijedna 72.000 eura Nova ulaganja u županijski vatrogasni sustav