Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Stigla oprema vrijedna 72.000 eura

Nova ulaganja u županijski vatrogasni sustav

NOVA OPREMA dodijeljena je vatrogasnim zajednicama gradova i općina te dobrovoljnim vatrogasnim društvima u županiji
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Vrijedna vatrogasna oprema uručena je vatrogasnim zajednicama gradova i općina te samostalnim dobrovoljnim vatrogasnim društvima na području Sisačko-moslavačke županije.

– Kontinuirano se ulaže u županijski vatrogasni sustav, a vrijednost opreme koja se danas uručuje je 72.000 eura što će pomoći našim vatrogasnim zajednicama i dobrovoljnim vatrogasnim društvima kako bi bili kvalitetno opremljeni u cilju zaštite naših života i imovine – rekao je župan Ivan Celjak prilikom uručenja opreme.

Dodao je kako je oprema koja je uručena samo jedan dio ulaganja u vatrogasni sustav Sisačko-moslavačka županije.

– Iz Fonda solidarnosti EU u vrijednosti 2,7 milijuna eura nabavljena je oprema koja je stradala u potresu, a u narednom razdoblju očekuje nas obnova objekata stradalih u potresu koje koriste dobrovoljna vatrogasna društva i javne vatrogasne postrojbe. U ovoj godini smo u proračunu osigurali 220.000,00 € za Vatrogasnu zajednicu SMŽ što je dvostruko više u odnosu na prošlu godinu, dodao je župan.

Posebno se osvrnuo na obnovu objekata na potresom pogođenom području koje koriste dobrovoljna vatrogasna društva i javne vatrogasne postrojbe.

- Vlada Republike Hrvatske, na naše traženje, osigurala je 5,3 milijuna eura za obnovu tih objekata, jer takva se obnova nije mogla financirati iz Fonda solidarnosti. Sisačko-moslavačka županija raspisala je javni poziv i trenutno su u postupku vrednovanja svi oni koji su se javili na naš poziv. najavio je župan Celjak.

ŽUPANIJA je do 30. lipnja utrošila 86,2 milijuna eura iz Fonda solidarnosti Europske unije Usvojeno izvješće o radu župana Mnogi od 220 pokrenutih projekata već su realizirani OSIM upoznavanja s tehnološkim inovacijama, posjetitelji su mogli saznati više o širokom spektru stručnih kompetencija koje Regionalni centar kompetentnosti Tehničke škole nudi Na Sajmu robotike i automatizacije 19 izlagača Predstavili najnovija rješenja u području automatizacije i robotike Dom u Novskoj Uskoro i Dom za starije u Novskoj 1. rođendan Dnevnog centra za starije osobe u Novskoj