Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Usvojeno izvješće o radu župana

Mnogi od 220 pokrenutih projekata već su realizirani

ŽUPANIJA je do 30. lipnja utrošila 86,2 milijuna eura iz Fonda solidarnosti Europske unije
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Na sjednici Županijske skupštine prihvaćeno je izvješće o radu župana Ivana Celjaka za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine.

Kako je rečeno, do 30. lipnja Sisačko-moslavačka županija utrošila je iz Fonda solidarnosti EU 86,2 milijuna eura, od čega je županijska uprava utrošila gotovo 70 milijuna eura za obnovu javnih objekata u svojoj nadležnosti, a Županijska uprava za ceste SMŽ-a 16,3 milijuna eura za obnovu cestovne infrastrukture.

Sisačko-moslavačka županija pokrenula je više od 220 projekata od kojih su neki realizirani u prvih šest mjeseci ove godine kao što su obnova zgrade Kulturno-povijesnog centra SMŽ, Zavoda za javno zdravstvo SMŽ, Doma za starije osobe Sisak i drugi. Osim projekata obnove, nastavljeni su i radovi na realizaciji brojnih razvojnih projekata kao što je uspostava prvog Učeničkog doma u Sisku, Regionalnog centra kompetentnosti, Doma za starije osobe u Kutini, Gaming centra u Novskoj i drugi. U obnovljene zgrade, u koje se nije ulagalo desetljećima, dodaju se novi sadržaji čime objekti dobivaju novu vrijednost.

Sisačko-moslavačka županija pokrenula je i inicijativu za gradnju 36 višestambenih zgrada na području cijele županije, od kojih će se njih 20 graditi na području grada Siska. Nastavljena je obnova zdravstvenih ustanova te je nabavljena najmodernija medicinska oprema vrijedna 7,8 milijuna eura.

Tu će opremu koristiti ustanove čije se zgrade obnavljaju nakon potresa, a jedan dio nabavljene opreme već je instaliran i pušten u rad.

OSIM upoznavanja s tehnološkim inovacijama, posjetitelji su mogli saznati više o širokom spektru stručnih kompetencija koje Regionalni centar kompetentnosti Tehničke škole nudi Na Sajmu robotike i automatizacije 19 izlagača Predstavili najnovija rješenja u području automatizacije i robotike Dom u Novskoj Uskoro i Dom za starije u Novskoj 1. rođendan Dnevnog centra za starije osobe u Novskoj U SKLOPU obilježavanja Dana branitelja kod spomen-obilježja u Novom Farkašiću izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće Obilježen je Dan branitelja Sisačko-moslavačke županije Bitka za Novi Farkašić simbol je obrane i stvaranja Sisačko-moslavačke županije