Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Blaženko Boban dobio povjerenje birača u SDŽ-u za još jedan mandat

“Mjesto župana meni nije cilj, već sredstvo da građanima bude bolje”

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Nastavljamo započete projekte i pripremamo nove, u središtu našeg djelovanja i dalje će biti čovjek, ističe župan

– Mjesto župana ne doživljavam kao cilj već kao sredstvo kako život u Splitsko-dalmatinskoj županiji učiniti boljim. Drago mi je što su stanovnici naše županije prepoznali moj trud i važnost brojnih projekata koje smo pokrenuli protekle četiri godine. Naš je glavni cilj potaknuti demografiju, razvijati infrastrukturu i sva su naša nastojanja usmjerena podizanju kvalitete života naših ljudi. Brojni projekti imaju za cilj razvoj rubnih dijelova županije kako bismo izjednačili standard s urbanim dijelovima. Žarko želimo zaustaviti iseljavanje, odnosno “bijelu kugu” koja pustoši naše prekrasne otoke i Dalmatinsku zagoru iako su po svojoj atraktivnosti, prirodnim ljepotama i idealnom klimom Bogom dana mjesta za život. Naši projekti poput “Tu je tvoj dom”, kojima pomažemo mladim obiteljima rješavanje egzistencijalnog, stambenog pitanja te “Budi tu”, kojim potičemo obitelji s troje ili više djece, idu dalje. Nastavit ćemo i sa svim projektima kojima pomažemo poduzetnicima, OPG-ovcima, studentima, ulagat ćemo i dalje u školstvo, a nastavit ćemo i svesrdno pomagati zdravstvo, kao što smo činili u prethodnom mandatu – rekao je Blaženko Boban nakon što je ponovno izabran za župana Splitsko-dalmatinske županije, zahvalivši svim građanima koji su mu dali glas.

Potpisani novi ugovori za projekt Zaželi i skrb o 3000 korisnika koji žive sami U Splitsko-dalmatinskoj županiji dodijeljeno 50 milijuna kuna i otvoreno 530 novih radnih mjesta

Novi dožupan u timu

– U pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne ponizi, nego nastavi raditi ono za što su te građani izabrali. Zahvaljujem Bogu na snazi koju mi daje, mojoj obitelji na podršci, svim građanima koji su mi dali povjerenje u prvom i drugom krugu. Hvala i onima koji su dali glasove mom protukandidatu, od sutra sam i njihov župan – kazao je Boban.

– Vodio sam izrazito afirmativnu kampanju, bez teških riječi, uvreda i bavljenja protivnicima, ali moram priznati da su i oni bili iznimno korektni. Obišao sam svih 55 gradova i općina u županiji, a to mi nije bilo prvi put jer sam i u mandatu već svugdje bio, moja je kampanja trajala pune četiri godine, otkako sam preuzeo mjesto splitsko-dalmatinskog župana. Naglasak sam stavio na program, na ono što smo napravili i što ćemo tek napraviti. Kada sam nabrojio sve programe, na zadnjem sam sučeljavanju rekao da vjerujem da će i moj protukandidat Ranko Ostojić nakon svega što je čuo glasati za mene – kaže župan Boban.

U novome mandatu njegovi zamjenici su dosadašnji dožupan Ante Šošić i novi, Stipe Čogelja, koji je do sada bio čelnik županijskog Upravnog odjela za turizam i pomorstvo, dok bivši dožupan Luka Brčić odlazi u saborske klupe.

“EU fondovi 2021. – 2027. – nove prilike“ Županija i RERA pomažu poduzetnicima i OPG-ovcima u pripremi projekata

– Nastavljamo sa započetim projektima i pripremamo nove. Ravnomjerni razvoj Županije, ulaganja u infrastrukturu, poticaji gospodarstvenicima, poljoprivrednicima, studentima, izvrsnim učenicima i dalje su naš prioritet. U središtu našeg djelovanja i dalje će biti čovjek, želimo ljudima u našoj županiji život učiniti lakšim i ljepšim – kaže župan Blaženko Boban i ističe kako se i malim koracima mogu postići velike stvari.

Promijenili živote

Kao primjer iznosi projekt “Zaželi”, u čijem je osmišljavanju sudjelovao još dok je bio saborski zastupnik. U Splitsko-dalmatinskoj županiji kroz ovaj se projekt samo u ovoj godini zaposlilo 530 inače teže zapošljivih žena, a one skrbe o 3000 nemoćnih ljudi koji žive sami. I svima njima program “Zaželi” promijenio je život iz korijena.

Župan Blaženko Boban kao jedan od najvažnijih projekata u narednom razdoblju najavljuje uvođenje širokopojasnog interneta što će Splitsko-dalmatinsku županiju učiniti pogodnom za razvoj IT industrije i novih tehnologija, ali i privlačnom digitalnim nomadima, turistima novog vremena koji tek počinju otkrivati Hrvatsku.

Župan Boban najjači u Dalmaciji

Ovo je najbolji rezultat na izborima za župana otkako je uvedeno neposredno glasanje. Prvi put je jedan kandidat, u ovom slučaju kandidat HDZ-a, dobio više od 60 posto glasova (više od 30.000 glasova više od svog protukandidata).

U prvom je krugu dobio ukupno 17.500 glasova više od HDZ-a, a u drugom 12.000 glasova više nego što je dobila stranka.