Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Akcija 'Zasadi drvo, ne budi panj'

Mladi Požežani sadili drveće i dali svoj doprinos poboljšanju životne sredine

Foto: pozega.hr
Uz 22 razreda požeške Gimnazije, Judo kluba Judokan, Hrvatskog planinarskog društva Gojzerica te brojne zainteresirane građane, akciji su se priključili i učenici prvih razreda Katoličke osnovne škole

Zasadi drvo, ne budi panj – geslo je pod kojim je i u Zlatnoj dolini organizirana akcija kolektivne sadnje drveća. Naime, Grad Požega priključio se hvalevrijednoj građanskoj akciji “Dani kolektivne sadnje drveća”, koja je krajem proteklog mjeseca provedena u cijeloj Hrvatskoj. Riječ je o inicijativi potaknutoj velikom ekološkom katastrofom - požarima u Amazoni i Sibiru, a vrlo brzo prikupila je više od 20 tisuća pratitelja diljem Hrvatske pa tako i na području Požege i Požeško-slavonske županije.

Položeni vijenci Obilježena 28. obljetnica slavne 123. brigade

Uz pomoć Komunalca

Tako je, prema odluci gradskog Povjerenstva za hortikulturu, u ulicama Ivana Meštrovića i fra Grge Martića u Požegi posađeno više od 40 stabala, pretežno javora i jasena. Mladi su Požežani poslu prionuli vođeni idejom da svatko može zasaditi drvo. Uz 22 razreda požeške Gimnazije, Judo kluba Judokan, Hrvatskog planinarskog društva Gojzerica te brojne zainteresirane građane, akciji su se priključili i učenici prvih razreda Katoličke osnovne škole u Požegi pod vodstvom učitelja Željka Čolića i Mateje Novak te predstavnici šestih razreda pod vodstvom knjižničara Vjekoslava Marića.

Oni su svi zajedno, uz veliku pomoć djelatnika Komunalca, zasadili deset stabala javora.

SURADNJA U požeško Art kino stižu filmovi iz Makedonije

Potaknuti građane

– Naši su učenici tako dali svoj doprinos poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno su sudjelovali i u borbi protiv klimatskih promjena – pohvalili su se iz požeške Katoličke osnovne škole na svojoj službenoj internetskoj stranici.

Cilj građanske inicijative bio je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji sa svojim lokalnim jedinicama samouprave u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnosti i brojne dobrobiti drveća i zelenila, osobito u urbaniziranim sredinama.

KOD GRADONAČELNIKA Požeškim mažoretkinjama 7 medalja na EP-u