Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Srednjoškolska prezentacija o ljudskim pravima

Mladi trebaju znati koja su njihova prava, ali i obveze

Foto: VUKOVARSKO - SRIJEMSKA ŽUPANIJA
- Nadam se da će ovakve aktivnosti doprinijeti da mladi izrastu u odgovorne odrasle osobe koje poštuju različitosti i bore se protiv podjela – rekla je policijska službenica Marica Škarica Bukal

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava u prostorijama Srednje strukovne škole u Vinkovcima učenicima 2. i 3. razreda održana je prezentacija o ljudskim pravima. Ispred Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Vukovarsko-srijemske županije prezentaciju je održala zamjenica pročelnika za socijalnu skrb Andrijana Dujmić.

Učenici su educirani o nastajanju ljudskih prava kroz povijest, koja im sve prava pripadaju prema Ustavu RH te njegove primjene u praksi. Na edukativnom predavanju na niz pitanja o ljudskim pravima, uz zamjenicu pročelnika, odgovarale su i policijske službenice 
Marica Škarica Bukal i Mirna Marić, kao i referentica socijalnih djelatnosti za rad s mladima i volonterima iz Crvenog križa Vinkovci Tena Galić.

– Policijska uprava vukovarsko-srijemska pozdravlja inicijativu Srednje strukovne škole Vinkovci da se uključi sa svojim učenicima u obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava. Mlade ovako informiramo koja su njihova prava, kako ih ostvariti, koji su mehanizmi zaštite, ali ujedno  da s pravima dolaze i određene odgovornosti i obaveze. Nadam se da će ovakve aktivnosti doprinijeti da mladi izrastu u odgovorne odrasle osobe koje poštuju različitosti i bore se protiv podjela – rekla je Škarica Bukal.