Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Ljetna škola bioetike i ljudskih prava od 29. srpnja do 4. kolovoza

Mladima će govoriti o pobačaju, eutanaziji, prizivu savjesti

Foto: Grad Šibenik
Predavanja će držati sveučilišni profesori te drugi stručnjaci i znanstvenici iz područja medicine, prava, filozofije, biologije, psihologije i srodnih struka

Udruga Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) u Šibeniku će, od 29. srpnja do 4. kolovoza, organizirati Ljetnu školu bioetike i ljudskih prava, a na njoj će sudjelovati 40 mladih, mahom studenata medicine, prava, filozofije, psihologije, biologije i srodnih struka.

potpisan sporazum Željko Burić: Potpisivanje sporazuma s Vladom najznačajniji je trenutak suvremene povijesti grada Šibenika

Okosnica ovogodišnje, druge Ljetne škole teme su iz područja bioetike i ljudskih prava. Zbog nedostatka bioetičkih sadržaja mladi u Hrvatskoj nisu zadovoljavajuće upoznati s bioetikom kao interdisciplinarnom strukom, a u vremenu kada se pojmovi iz navedenih područja u javnom prostoru često koriste bez razumijevanja i interpretiraju na pogrešan način, želimo mladima pružiti cjelovitu i interdisciplinarnu edukaciju, osiguravajući im prostor za razvijanje, formiranje i iznošenje vlastitih stavova, poručuju iz Saveza.

Sudionicima će, najavljuju, prikazati sadašnje bioetičke izazove poput pobačaja, eutanazije, priziva savjesti, tako i izazove budućnosti poput genetičkog inženjeringa i potencijalnih utjecaja na cjelokupno čovječanstvo.  

SVJETSKO PRVENSTVO U JEDRENJU U Šibeniku više od 1500 jedriličara i oko 130 jedrilica

Predavanja će držati sveučilišni profesori te drugi stručnjaci i znanstvenici iz područja medicine, prava, filozofije, biologije, psihologije i srodnih struka. Program će biti obogaćen i grupnim radom, radionicama zagovaranja, debatama te simulacijom rada Europskog parlamenta.

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH), udruga je osnovana s ciljem promicanja važnosti uloge mladih u demokratskom društvu, u šest godina djelovanja Savez je organizirao niz edukativnih programa na nacionalnoj i međunarodnoj razini, kao i inicijativa koje potiču proaktivni angažman mladih u društvu i stvaranje kulture dijaloga.

ŠibeniK Završena prva faza izgradnje podzemne garaže