Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Kanadski veleposlanik u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

Model Općine Andrijaševci jamči ostanak mladih

Foto: VUKOVARSKO - SRIJEMSKA ŽUPANIJA
Općina Andrijaševci je dosad iz europskih fondova povukla više od sto milijuna kuna za razne projekte

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić primio je u radni posjet veleposlanika Kanade Alana Bowmana s kojim je zajedno posjetio Općinu Andrijaševci. Tom prilikom načelnik Općine Ante Rajković upoznao je goste s infrastrukturnim projektima koji su tu općinu svrstali među najuspješnije u Hrvatskoj.

Naime, ta je općina iz EU fondova povukla više od sto milijuna kuna i na tome ne planira stati.

– U sklopu svih projekata koje planiramo želimo stvoriti uvjete za ostanak i povratak mladih na ovo područje, a među njima su i stambeno rekreacijsko naselje te poduzetničko-gospodarska zona. Projekti su ključni kako bi se zaustavilo odseljavanje stanovništava s ovog područja – rekao je Rajković.

Župan Dekanić naglasio je kako smatra da je model općine Andrijaševci jedan od  onih koje bi u svojim razvojnim strategijama trebale primijeniti i druge općine u Hrvatskoj jer se pokazao iznimno uspješnim.

– To je model koji jamči ostanak mladih ljudi na ovom području i daje konkretan odgovor na probleme depopulacije s kojima se sve općine u Slavoniji suočavaju. Za ostanak mladih ključni su čimbenici stambeno zbrinjavanje, posao i infrastruktura, koja će njima i njihovim obiteljima  omogućiti dobar životni standard – rekao je Dekanić.