Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Šmiljanica

Modernizirana dionica ceste između Bjelovara i Garešnice duga 2,5 kilometara

1/7
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
U cestu nije ulagano 25 godina, a riječ je o dionici kojom dnevno prođe i 3500 vozila

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima i načelnikom Općine Berek Matom Tonkovićem obišao je radove na modernizaciji prometnice u mjestu Šimljanica u dužini od 2,5 kilometara. Vrijednost radova je 3,3 milijuna kuna i u stopostotnom iznosu financira ih Županijska uprava za ceste BBŽ-a. Riječ je o prometnici koja se nije obnavljala više od 25 godina, a koja je od velike važnosti ne samo za mještane Šimljanice nego i za sve stanovnike ove županije budući da je riječ o dionici ceste visokog intenziteta prometa.

Potporu će tražiti od države, ali bez obzira na odgovor, Bjelovar će dobiti novu bolnicu Za novu bolnicu potrebno 107 milijuna kuna više od predviđenog

– Ljudi su presretni zbog obnove ove ceste jer riječ je o važnoj prometnici kojom dnevno u prosjeku prođe 3500 vozila. Hvala županu i ŽUC-u što su u ovoj godini uvrstili u plan modernizaciju ove ceste – rekao je načelnik Tonković.

Da je riječ o iznimno bitnoj prometnici čija će obnova olakšati putovanje na relaciji Garešnica – Bjelovar, potvrdio je i sam župan Damir Bajs.

Potpisali inicijativu Devet županija traži rješavanje problema diskriminacije hrvatskih prijevoznika

– Bjelovarsko-bilogorska županija i njezin ŽUC i ove su godine nastavili ciklus ulaganja u obnovu i modernizaciju županijskih prometnica. Bilo da je riječ o modelu pola-pola, ili, kao u ovom slučaju, o ulaganju same Županijske uprave za ceste. Razlog zbog kojeg smo odlučili ovdje uložiti jasan je budući da je riječ o cesti koja je spojnica prema Garešnici i Bjelovaru i visoko je prometno opterećena. Završetkom radova pružit će se mogućnost razvoja ovoga kraja. Istaknuo bih da mi još moramo asfaltirati niz županijskih prometnica. Međutim, uz ovakav tempo od 20 do 25 kilometara svake godine počeli smo rješavati one najvažnije stvari, a jedna od njih upravo je ova dionica – istaknuo je župan Damir Bajs.