Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Potpisali inicijativu

Devet županija traži rješavanje problema diskriminacije hrvatskih prijevoznika

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Iz BBŽ-a ističu da prijevoznici razmišljaju i o promjeni sjedišta svojih tvrtki

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije održan radni sastanak župana Darka Korena i predstavnika osam hrvatskih županija kako bi se raspravilo o aktivnostima vezanim uz rješavanje teritorijalne diskriminacije gospodarstvenika koji obavljaju djelatnost tranzitnog prijevoza roba. Uz Koprivničko-križevačku županiju koja inicirala sastanak, o problematici su se izjasnili i predstavnici Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske, Karlovačke, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke, Virovitičko-podravske te Vukovarsko-srijemske županije.

17. Gospodarski sajam sira u Grubišnom Polju Usuglasili se: Župan ustupio sportsku dvoranu za sajam

Donošenjem Pravilnika o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona znatno se umanjila konkurentnost trgovačkih društva sa sjedištem na područjima spomenutih županija.

Iako je Pravilnik u međuvremenu, nakon pisma KKŽ-a Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture stavljen izvan snage, problematika je ostala s obzirom na to da Slovenija i dalje diskriminira prijevoznike tranzitnog tereta čije sjedište poslovanja nije u graničnim županijama sa Slovenijom uz izuzetak prijevoznika iz dalmatinskih županija koji mogu koristiti granične prijelaze Rupa i Pasjak jer imaju „dopuštenje“ nadležnog Ministarstva.

Sedmi Salon inovacija Inovatori iz cijele Hrvatske u Bjelovaru i ove godine predstavili svoje izume

– Naši manji prijevoznici razmišljaju o prebacivanju sjedišta svojih tvrtki u druge županije zbog nepovoljnih uvjeta. U prijevozničkom poslu cilj je doći na odredište što prije, a ne čekati na GP-u Bregana osam sati pa nakon toga još 12 sati radi propisanog odmora. Odgovaramo ih od toga i nadamo se da će ministar Butković uvažiti inicijativu Koprivničko-križevačke županije koju svi podržavamo, kako bi se stvorili uvjeti za normalan protok roba - kazao je zamjenik župana Neven Alić. 

RADOVI I OPREMA Najveća obnova u povijesti županije, uključena 44 školska objekta