Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
ČAZMA

Moslavačka brašnjača prezentirana kao ‘bela kobasa’

Foto: Grad Čazma
Bela kobasa prvi je put predstavljena u javnosti 2009. godine u Čazmi kao brašnjača, i to kroz tri manifestacije pod nazivom „Festival moslavačke brašnjače“

Moslavački specijalitet bela kobasa u Ivanić-Gradu postala je službeni specijalitet i robna marka. Upravo je ovih dana tamo prezentirana kao jedan od dvaju izvornih moslavačkih specijaliteta.

INVESTICIJA OD 25,4 MILIJUNA EURA Najveća ulaganja u zdravstvo u 40 godina: Počinje obnova šest zgrada Opće bolnice Varaždin

Valja pojasniti da kako je bela kobasa zapravo moslavačka brašnjača, jer iako ima dva naziva zapravo je riječ o jednom proizvodu. Jednako tako potrebno je naglasiti da se “bela kobasa” upravo u Čazmi i to prvi put u javnosti, 2009. godine, prezentirala kao brašnjača, kroz naredne tri manifestacije pod nazivom „Festival moslavačke brašnjače“.

U Ivanić-Gradu su otišli korak dalje i brašnjača, odnosno bela kobasa postala je i službeno specijalitet, ali i robna marka, na putu do konačnog priznanja kao brend Moslavine. Iz Grada Čazme uputili su čestitke Ivanićgrađanima na hrabrom putu zaštite zajedničkog moslavačkog kolinjskog proizvoda, koji su ovih dana imali priliku kušati sudionici skupa u Ivanić-Gradu, gdje su bili i gradonačelnik Dinko Pirak i direktorica Turističke zajednice grada Čazme Martina Dončević.