Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
INVESTICIJA OD 25,4 MILIJUNA EURA

Najveća ulaganja u zdravstvo u 40 godina: Počinje obnova šest zgrada Opće bolnice Varaždin

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Najstarija zgrada koju će se obnoviti izgrađena je prije 121 godinu.

Do kraja ove godine počet će energetska obnova šest zgrada Općine bolnice Varaždin - Poliklinike, Psihijatrije, Mikrobiologije i rentgena na lokaciji u Varaždinu te zgrada paviljona, ležaone i laboratorija Službe za plućne bolesti i TBC na lokaciji u Klenovniku. 

energetska obnova školske zgrade Županija u školstvo na području Čazme ulaže 20 milijuna kuna

Vrijednost investicija je 25,4 milijuna kuna, s time da je osigurano bespovratnih 13,3 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj i još 4,7 milijuna kuna iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj razini. Preostalih 7,3 milijuna kuna osigurat će Varaždinska županija i Opća bolnica Varaždin.

Za izvođača radova izabrana je tvrtka iz Otoka u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Najstarija zgrada koju će se obnoviti izgrađena je prije 121 godinu. 

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo još sredstava za energetsku obnovu zgrada Bjelovaru i pet općina dodatni novac za projekte, samo grad dobio 10 milijuna kn

- Ukupna ulaganja u OB Varaždin iznose 230 milijuna kuna, pri čemu su obnova sedam objekata te izgradnja Centra za palijativnu skrb u Novome Marofu već realizirani, dok ćemo sada obnoviti još šest zgrada, a u proljeće će početi i izgradnja nove zgrade objedinjenog hitnog bolničkog prijema i dnevnih bolnica te jednodnevne kirurgije. Uz to, u Specijalnoj bolnici Varaždinske Toplice provode se projekti vrijedni 240 milijuna kuna, dok u primarnu zdravstvenu zaštitu ulažemo 40 milijuna kuna. Svi ti EU projekti u zdravstvu vrijedni su 511 milijuna kuna, a već pripremamo nove velike zahvate, projekt izgradnje novog centralnog operacijskog bloka vrijedan 400 milijuna kuna. Ovakvih investicija nije bilo zadnjih 40 godina - rekao je župan Radimir Čačić.