Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
energetska obnova školske zgrade

Županija u školstvo na području Čazme ulaže 20 milijuna kuna

1/6
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Na školi će se, između ostaloga, zamijeniti stolarija, obnoviti krovište, postaviti nova termo ovojnica, obnoviti stropovi i podovi...

Ravnateljica Osnovne škole Čazma Lidija Osman ovih je dana, uz prisustvo bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa, potpisala ugovor s izvođačem radova tvrtkom Kapitel d.o.o. Ivanić Grad vezan uz kompletnu energetsku obnovu Osnovne škole Čazma. Riječ je o projektu vrijednom 9,8 milijuna kuna, u sklopu kojeg će se, između ostalog, na školskoj zgradi u Osnove škole Čazma zamijeniti stolarija, obnoviti krovište, postaviti nova termo ovojnica, obnoviti stropovi i podovi, ugraditi nova led rasvjeta i niz drugih radova.

Energetska obnova Pri kraju radovi na ordinacijama i upravi bolnice

Objekt 21. stoljeća

Završetkom energetske obnove, Županija će školu u Čazmi opremiti novim namještajem, a sve s ciljem da 420 učenika i 80-ak zaposlenika dobiju uvjete školovanja i rada u objektu 21. stoljeća.

– Ovom prilikom zahvaljujem se županu Damiru Bajsu koji je Osnovnoj školi Čazma pružio sveobuhvatnu podršku i pomoć u pripremi i provedbi ova četiri velika projekta. Zahvaljujem se i županijskoj Regionalnoj razvojnoj agenciji na uspješno napisanom projektu. Za učenike i njihove roditelje te zaposlenike škole nakon energetske obnove uvjeti rada se iz temelja mijenjaju – istaknula je ravnateljica Lidija Osman.

Uz obnovu OŠ Čazma u tijeku su i radovi na Područnoj školi u Gornjem Dragancu, a pred raspisom natječaja za izvođača radova za obnovu školskih zgrada su i Područne škole u Mikloušu i Dapcima. Tako će ukupna ulaganja u školstvo na području grada Čazme od strane Bjelovarsko-bilogorske županije iznositi 20 milijuna kuna.

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija

Također je važno istaknuti da 25 posto županijskog proračuna ove godine odlazi na programe i projekte u obrazovanju, te isto tako da je Bjelovarsko-bilogorska županija druga u Hrvatskoj po povlačenju europskih sredstava putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Najveći dio sredstava odlazi na projekte energetske obnove županijskih osnovnih i srednjih škola u sklopu kojih se obnavljaju 44 školske zgrade, a vrijednost ulaganja doseći se 160 milijuna kuna.

Samim time ostvaruje se zacrtani cilj Bjelovarsko-bilogorske županije, a to je obnova svih matičnih i područnih škola.

Ugovori vrijedni 25 milijuna kuna Posavec: Županija je najveći investitor u Međimurju

Daju i dodatni novac

– Ja sam prije pet godina rekao da će Bjelovarsko-bilogorska županija, kao osnivač škola, napraviti najveći mogući napor da se uvjeti u školama promijene. Prema službenim podacima Ministarstva financija Bjelovarsko-bilogorska županija druga je županija po ulaganjima u školstvo u Republici Hrvatskoj. Za mene je energetska obnova samo dio ukupnosti onoga što je pred nama. Mi ćemo iskoristiti priliku i da nadogradimo standard škola koje se obnavljaju. To znači da kada budemo u drugoj trećini provedbe radova osigurat ćemo sredstva iz županijskog proračuna za one stvari koje nisu predviđene projektom. Ovoga trenutka otprilike 20 posto učenika svih naših škola ide u energetski obnovljene škole. Mi želimo to podići na najmanje 90 posto pri kraju mog mandata – naglasio je župan Damir Bajs.

Dječji vrtić Ciciban Uloženo je 1,5 milijuna kuna Završena energetska obnova Dječjeg vrtića 'Ciciban'