Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Županiji dodijeljena bespovratna sredstva za rekonstrukcija sportskog terena u Virovitici

Multifunkcionalni teren niknut će uz gimnaziju

storyeditor/2024-04-26/a_ugovor_teren_foto_kristijan_toplak.jpg
Foto: Kristijan Toplak ZA PROJEKT Virovitičko-podravske županije Ministarstvo turizma i sporta izdvojilo bespovratnih 75.837 eura

Malo takvih igrališta imaju županijska središta, gotovo u strogom centru grada, istaknuto je, a jedno takvo dobit će Virovitica. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac nedavno je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu uručila virovitičko-podravskom županu Igoru Androviću ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za "Rekonstrukcija postojećeg sportskog terena u multifunkcionalni sportski teren" kod zgrade Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici.

Projekt je to Virovitičko-podravske županije za koji je Ministarstvo turizma i sporta izdvojilo bespovratnih 75.837 eura. Projekt je, uz tehničku pomoć VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, prijavljen na Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini.

– Godinama je ovo bilo omiljeno igralište u središtu Virovitice i ponovo će biti. Uz ova sredstva, kod Gimnazije Petra Preradovića niknut će sjajan multifunkcionalni sportski teren koji će biti namijenjen za tri sporta – odbojku, rukomet i mali nogomet. Na terenima će se moći održavati natjecateljski sport i sportska rekreacija, a ostavit će se i dovoljno prostora za buduću prilagodbu sportova koji će se razvijati nakon završetka projekta, poput badmintona, atletike ili druge sportske aktivnosti – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Cilj ovog projekta je doprinijeti popularizaciji sporta, potaknuti i poboljšati kvalitetu bavljenja sportom, povećati broj dostupnih i uređenih sportskih građevina na području grada Virovitice te stvoriti preduvjete za održavanje natjecateljskih sportova na lokalnoj i regionalnoj razini. Rok za provedbu projekta je šest mjeseci.

Istodobno, ugovori su dodijeljeni i Gradu Slatini te Općini Špišić Bukovici za uređenje Staroškolskog igrališta, odnosno za novo malonogometno igralište s umjetnom travom koje će niknuti u Vukosavljevici. 

storyeditor/2024-04-26/otoci.jpg U Dubrovačko-neretvanskoj županiji bit će realiziran 21 razvojni projekt Županija osigurala 28 milijuna eura za otoke i Pelješac storyeditor/2024-04-19/sport-tereni-suhopolje-101.jpg Suhopolje Otvoreno igralište s terenima za više sportova spomen soba dubrovnik Nova spomen-soba poginulim dubrovačkim braniteljima u palači Sponza