Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Karlovačka Aquatika proslavila 3. rođendan

Muzej rijeka koji je promijenio turističku sliku grada

1/5
Foto: Snježana Bičak
Andreja Navijalić, zamjenica gradonačelnika kazala je da se Aquatika pozicionirala na turističkoj karti Hrvatske , ali i diljem svijeta u promociji prirodne ljepote grada na četiri rijeke.

Nakon tri godine ponosni smo da građani Karlovca kažu da smo mi njihov ponos i da k nama dovode svoje goste. Definirani smo kao točka koja je prelomila razvoj turizma u Karlovca i donejla posebnu atraktivnost, a sa kolegama iz Grada, Turističkom zajednicom, OPG-ima, gospodarstvenicima, gradimo turističku sliku Karlovca - kazala je Margarina Maruškić Kulaš, ravnateljica karlovačkog Slatkovodnog akvarija, Aquatike.

NAJAVLJENE NOVINE Advent u Karlovcu organizirat će udruga Izvan fokusa, pripremaju se brojne novine

Dodala je da je projektom zamišljeno da imaju najmanje 12.000 posjetitelja godišnje, a svoju atraktivnost Aquatika dokazuje i činjenom da ju je lani obišlo 72.000 posjetitelja, a u tri godine postojanja oko 250.000 posjetitelja.

Andreja Navijalić, zamjenica gradonačelnika kazala je da se Aquatika pozicionirala na turističkoj karti Hrvatske , ali i diljem svijeta u promociji prirodne ljepote grada na četiri rijeke. Posebno je istaknula vrijednost toga što je Aquatika postala dio svih događanja u gradu, ali i promotor razvoja lokalnog gospodarstva kroz ponudu proizvoda u suvenirnici.

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

- Od kada imamo Aquatiku stvari u Karlovcu nisu kao što su bile ranije. Grad smo na četiri rijeke i sa Aquatikom dobili smo zamašnjak za razvoj turizma na svim područjima, posebno u zaštiti i promociji rijeka, vode. Aquatika je, uz ostale lokacije, dovela do toga da imamo više smještajnih kapaciteta, ugostiteljske je podnude više. Više nismo grad pored autoceste, već sada autocesta prolazi pored Karlovca - kazala je Marina Burić, ravnateljica Turističke zajednica Karlovac.