Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
NAJAVLJENE NOVINE

Advent u Karlovcu organizirat će udruga Izvan fokusa, pripremaju se brojne novine

1/4
Foto: Snježana Bičak
Za Advent je Grad Karlovac ove godine iz proračuna izdvojio 300.000 kuna, te dodatnih 150.000 kuna za nove ukrase po gradu

Karlovačka Udruga Izvan fokusa, obzirom da odlična dva prethodna izdanja karlovačkog Adventa, ponovno se jedina javila na natječaj Grada Karlovca, pa će opet biti autori Adventa koji može stati uz bok najboljih izdanja u Hrvatskoj. 

Dječji tjedan u Pleternici U zanimljivim sadržajima uživali i mali i veliki

Ove godine, najavljuju organizatori; grad Karlovac i Udruga Izvan fokusa, bit će i jedna atraktivna novina – na prostoru uz Lopašićev spomenik, tik uz glavnu pozornicu koja će ponovno biti u romantičnom Glazbenom paviljonu, postavit će Božićno selo. 

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

- Cilj nam je svake godine unositi novosti i promjene Karlovčanima, ali i svim posjetiteljima pripremiti što različitiji i bogatiji Advent svake godine. Na tom smo tragu ove godine promijenili dio prostornog koncepta i proširili Advent s takozvanim Božićnim selom, svojevrsnom zimskom verzijom Dnevnog boravka kojeg za Dane grada imamo na Jelačić placu. Dakle, bit će to prostor idealan za boravak i druženje obitelji, mladih ljudi, za provođenje vremena ispod lampica, uz kuhano vino i brojne delicije. U Božićnom selu naći će se i mala obiteljska pozornica za dječji program, drvena hiža kao i brojne dekoracije koje će asocirati na jednu pravu božićnu bajku koja će se odvijati u Karlovcu od 14. do 30. prosinca - najavio je Filip Trezner, predsjednik udruge Izvan fokusa na tiskovnoj na kojoj su htjeli pozvati i zainteresirane ugostitelje, OPG-ovce da se jave i zauzmu jednu od 16 drvenih kućica koje će ove godine biti na Adventu.

Trezner je kazao da će uskoro objaviti i popis izvođača i brojnih programa koje će Karlovčani moći pogledati. U tijeku su pregovotri sa izvođačima, dodao, je i pojasnio da je smanjena količina nastupa, ali je povećanja njihova kvaliteta.

Aquatika Slatkovodni akvarij u Karlovcu u utorak slavi treći rođendan i poziva sve na besplatno

– Bit će puno izvođača iz Karlovac i čitave županije, a u večernjem programi nastupat će bendovi iz čitave Hrvatske, na tragu lanjskih izvođača. Bit će to program koji će nas još jednom svrstati među Advente sa najbogatijim i najrazličitijim programom u Hrvatskoj, posebice onim večernjim, glazbenim. Karlovac će se, kada se uzme u obzir cijela ova godina zaista pozicionirati na možda i prvo mjesto po broju koncerata i njihovoj raznolikosti – dodao je F. Trezner.

Poziv za najam kućica otvoren je do kraja listopada. 

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Za Advent je Grad Karlovac ove godine iz proračuna izdvojio 300.000 kuna, te dodatnih 150.000 kuna za nove ukrase po gradu. 

- Želimo da adventska događanja prvenstveno budu mjesto obiteljskog druženja Karlovčana. Ove godine smo išli za tim da spojimo Promenadu preko Tomislavove s Trgom bana Josipa Jelačića tako da će i Tomislavova biti ukrašena i još neki dijelovi grada. Zajedno s Turističkom zajednicom smo u kontaktu sa Franjevačkim samostanom i našom gradskom tvrtkom Mladost koja će tijekom manifestacije imati svoja događanja na Trgu bana Jelačića, ali i na klizalištu, što će upotpuniti i obogatiti događanja po gradu na izmaku godine. Imat ćemo, naravno i doček Nove na lokaciji Adventa uz Glazbeni paviljon – kazao je karlovački gradonačelnik Damir Mandić.