Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Dječji tjedan u Pleternici

U zanimljivim sadržajima uživali i mali i veliki

Foto: Renata Matičević
Mališani su mogli uživati u dječjoj predstavi “Idi pa vidi, Didi” Gradskog kazališta Požega, sportskom natjecanju i dječjem danu u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici

Društvo naša djeca Pleternica i ove je godine uz potporu Grada Pleternice, gradske Turističke zajednice i Požeško-slavonske županije u sklopu Dječjega tjedna organiziralo niz zanimljivih sadržaja za najmlađe.

Peternički mališani mogli su uživati u dječjoj predstavi “Idi pa vidi, Didi” Gradskog kazališta Požega, sportskom natjecanju i dječjem danu u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici, gdje su svoj rad kroz radionice predstavile razne udruge s pleterničkog područja i Dječji vrtić “Tratinčica”. Uslijedili su odlazak u kino, dječji nastupi, sajam dječjih radova i završno veselje.

Potpisivanje ugovora u Pleternici potpisan 134,6 milijuna kuna vrijedan ugovor s izvođačem radova Projektima aglomeracije riješit će se sustav odvodnje u Pleternici i Požegi

– Dječji tjedan je izvrstan projekt s pomoću kojeg jačamo ulogu onih najmanjih u društvu. Taj tjedan sve smo podredili upravo njima. Aktivnosti koje organiziramo iz godine u godinu sve su posjećenije. Već i samim pripremama za Dječji tjedan pristupamo na vrlo ozbiljan način kako bi se djeci pružile kvalitetne aktivnosti, ali i uključile cijele obitelji – istaknula je predsjednica Društva Naša djeca Pleternica Renata Matičević.

U ovom Dječjem tjednu svoju sjednicu održao je i šesti saziv Dječjeg gradskog vijeća, kojem je prisustvovala i gradonačelnica Antonija Jozić. U razgovoru s malim vijećnicima ona je saznala koje su njihove želje i potrebe.

DODJELA NEPOVRATNIH SREDSTAVA Poduzetnici: Možemo dalje ulagati u proizvodnju, to nam puno znači!

– Pleternica je grad prijatelj djece i to dokazujemo ne samo u najljepšem tjednu u godini, Dječjem tjednu, nego tijekom cijele godine. Osluškujemo potrebe djece i roditelja i onda pokušavamo odgovoriti na njihove zahtjeve i prijedloge – rekla je gradonačelnica Jozić.