Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Kerekesh Teatar

Na 11. izdanju Tjedna smijeha bit će izvedene rekordne 63 predstave

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Ovoga puta premijerno ćemo izvesti obiteljsku komediju 'Ringišpil' čiji je podnaslov 'Kućni odgoj za po kući'", rekao je izvršni producent Kerekesh Teatra i redatelj predstave Ljubomir Kerekeš

Tjedan smijeha Kerekesh Teatra održat će se u Varaždinu i Varaždinskoj županiji od 6. do 15. ožujka, a na ovogodišnjem 11. izdanju bit će izvedene rekordne 63 predstave, ovaj put uz novitet - nagradu publike, najavljeno je na konferenciji za medije u Klubu Europa Media varaždinskoga Hrvatskog narodnog kazališta.

"Advent" Varaždinu donio 37 posto više turista i 42 posto više noćenja

Od 63 predstave 42 će biti izvedene u varaždinskom HNK-u, a ostale u gradovima i općinama Varaždinske županije te jedna u Strahonincu, u susjednoj Međimurskoj županiji, istaknuli su organizatori najavljujući, kako su rekli, najveći i najposjećeniji kazališni festival u Hrvatskoj koji je prošle godine imao 16,5 tisuća gledatelja, 

"Vjerujem da će i ove godine publika uživati u svemu što smo za njih pripremili, a budući da imamo rekordan broj predstava, očekujemo i rekordan broj posjetitelja", rekao je umjetnički voditelj Kerekesh Teatra Jan Kerekeš.

U deset dana festivala na pozornici varaždinskoga kazališta bit će izveden niz gostujućih predstava, od kojih će velika većina u Varaždinu biti izvedena prvi put, a kao i svake godine, Kerekesh Teatar pripremio je i premijeru.

Tehnološki park Varaždin Tehnološki park Varaždin Gradi se prostor za 50 tvrtki s 350 do 400 zaposlenih

"Ovoga puta premijerno ćemo izvesti obiteljsku komediju 'Ringišpil' čiji je podnaslov 'Kućni odgoj za po kući'", rekao je izvršni producent Kerekesh Teatra i redatelj predstave Ljubomir Kerekeš.

"Imao sam želju, kao i mnogi glumci, zaigrati na kazališnim daskama sa svojim djetetom. Potrudio sam se, od sveg srca, napraviti dobar tekst za Jana i mene, a nadam se dobroj reakciji publike i dugom vijeku trajanja predstave koja donosi toplu priču oca i sina", dodao je Ljubomir Kerekeš.

Premijerna predstava bit će izvedena posljednja dva dana Tjedna smijeha koji ove godine donosi svakodnevno dvije do tri dječje predstave u prijepodnevnim terminima te predstave za odrasle od 18 i od 20.30 sati.

Varaždin Turistička atrakcija u Varaždinu Husari i Purgari zajedno će predstavljati barokni grad

Ulaznice za predstave koje će u Tjednu smijeha biti igrane u varaždinskom HNK-u u prodaji su od danas, dok će ulaznice za predstave u ostalim gradovima biti u prodaji od 10. veljače.