Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Tkon

Na 4. Otočnom susretu klapa čula se i Oliverova ‘Romanca’

Općina Tkon
Foto: Općina Tkon
Najzaslužnija za organizaciju ove manifestacije, uz brojne sponzore i pokrovitelje, je klapa Školji na čelu s predsjednikom Knezom

U Tkonu je, u organizaciji klape Školji i TZO Tkon održan 4. Otočni susret klapa. Susret se održao u autentičnom ambijentu pored crkvice sv. Antuna pustinjaka u centru mjesta. Klapsku manifestaciju otvorio je Goran Mušćet, načelnik Općine Tkon koja je ujedno i jedan od pokrovitelja ovog susreta.

Ljubitelji dalmatinske klapske pjesme imali su priliku poslušati nastup vrsnih klapa, ženske klape Certissa iz Đakova i Zikva iz Pašmana, te mješovite klape Puntadura iz Vira, Maraška iz Zadra i klape Školji, koja je ujedno i organizator susreta.

Od muških klapa sudionici ove glazbene večeri bili su klapa Drniš i klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog. Klapa Vinčace trostruki je pobjednik Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, a u drugom izlasku na pozornicu otpjevala je između ostalih i “Romancu” Olivera Dragojevića, nedavno preminulog glazbenog velikana.

– Važno je istaknuti kako je klapsko pjevanje uvršteno na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine. Turistička zajednica Općine Tkon kao jedan od organizatora i pokrovitelja ove manifestacije, podržava ovakve susrete posebno zbog obogaćivanja turističke ponude, a ujedno i očuvanja i promicanja kulturne baštine. Svakako najzaslužnija za organizaciju ove manifestacije, uz brojne sponzore i pokrovitelje, je klapa Školji na čelu s predsjednikom Damirom Knezom – istaknula je Taki Rudić iz Turističke zajednice Općine Tkon.

Glazbeni program završio je podjelom prigodnih zahvalnica i poklona sudionicima susreta od klape domaćina, nakon čega su sve klape zajedno otpjevale pjesmu „Oj ti dušo, duše moje“.

Biograd na Moru 'Dan češko-slovačke kulture' održan četvrti put u Biogradu na Moru Ove godine za osnovce i izborni iz češkog i slovačkog