Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Do 20. svibnja održava se najveći kulturni događaj u Bjelovaru

Na BOK festu spektakl “Jalta, Jalta”, radijska drama u vlaku, predstave...

BOK festival
1/5
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Organizatori poznatog festivala su Bjelovarčani Goran Navojec, Tihomir Vondra, Ivan Ožegović i Grad Bjelovar

Nadolazeća dva tjedna Bjelovar će postati centar kulture, a u posjet dolaze kazališta iz Hrvatske i susjednih država. Posjetitelji će, osim gledanja izvrsnih kazališnih ostvarenja, moći doživjeti susrete s poznatim glumcima i vidjeti ih u drugim aktivnostima, bilo da je riječ o humanitarnom igranju rukometa, sudjelovanju u moto alci, živoj izložbi glumaca ili svakodnevnim druženjima na bjelovarskim ulicama i kafićima.

Niz popratnih događanja

Riječ je o 16. Bjelovarskim odjecima kazališta, festivalu koji je počeo protekle subote, 28. travnja, a trajat će sve do 12. svibnja. Zaslužni za održavanje BOK-a koji se po šesnaesti put organizira u Bjelovaru su poznati Bjelovarčani, Goran Navojec, Tihomir Vondra, Ivan Ožegović i Grad Bjelovar.

Mario Petreković, Bojan Navojec, Goran Navojec Održana inauguracijska sjednica Osnovan KGB – članovi su Bjelovarčani sa zagrebačkom adresom

– I ove godine će BOK imati određena popratna događanja poput Svjetske izložbe glumaca, 24 Hour to play, retro partija u H8, rukometnog BOK turnira, BOK moto alke i druga. Ove godine smo odlučili i pojačati aktivnosti te predstave BOK festa. Osobno smatram da bi ovo mogao biti jedan jako lijep festival s bitnim osvježenjima, odnosno novostima koje smo isplanirali. S obzirom da je vrijeme krize prošlo, trebamo svake godine raditi na tome da dodamo nešto novo u BOK fest. Zato bih izdvojio glazbeno-scenski spektakl „Jalta, Jalta“ koji će se održati 11. svibnja, a za koji mislim da će preuzeti i glavni fokus ove naše manifestacije – istaknuo je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.

Sajam cvijeća u Bjelovaru Flores Nova manifestacija Prvi sajam cijeća Flores okupio OPG-ovce, posjetitelje...

Inače, ova kazališna smotra u Bjelovaru se održava od 2003. godine i smatra se smotrom najznačajnijih kazališnih ostvarenja profesionalnih kazališnih kuća iz Hrvatske i gostiju iz inozemstva, najčešće iz Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Slovenije. Goran Navojec, utemeljitelj, zahvalio se gradonačelniku i svim njegovim suradnicima, ali i suradnicima.

Putopisna predavanja

– Veći broj mojih suradnika znači da ja sve manje radim – kazao je kroz smijeh Navojec te dodao kako je jedno od najvećih osvježenja i ulazak Bojana Navojca koji nam je jako puno pomogao u organizaciji, ali i pridonio zanimljivim idejama. Imat ćemo po prvi put radijsku dramu u vlaku, a pokrenuta je i velika inicijativa da se napravi pješački prijelaz ispred Glazbene škole u obliku klavirskih tipki. Bit će održana i promocija knjige autora Damira Karakaša, kao i izložba šahtova s obzirom da je Bjelovar po tome poznat diljem Lijepe naše, ali i u nekim europskim te svjetskim metropolama. Imamo i dvije predstave s medicinskom tematikom.

Code Club Podrška države, Velike Britanije, Zagrebačke banke i Školske knjige u provođenju projekta Programiranje za mlade Bjelovarčane

Jedna će govoriti o multiploj sklerozi, a druga o ovisnosti, što bi nas Bjelovarčane moglo naročito zanimati. Bit će održana još jedna promocija knjige „Himalajski dnevnik“ Hrvoja Rupčića, a doći će i Vedran Mlikota, jedan od predvodnika ekspedicije koji će vam ispričati svoju avanturu – najavio je Navojec. Mladi bjelovarski glumac, Ivan Ožegović, dodao je da će biti i organizirana večer posvećena Bogdanu Dikliću, kao i večer posvećena Ivi Robiću u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar.

sajam Gospodarstvo Zagrepčani i gosti kušat će domaće proizvode OPG-ova iz Bjelovara