Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
U prostorijama Zagrebačke županije održan 10. Dan učeničkih zadruga

Na izložbi radova učeničkih zadruga dekoracije, pisanice, vjenčići i nakit

storyeditor/2024-03-29/zg_b_ZADRUGA_FOTO.jpg
Foto: Zagrebačka županija Na području Zagrebačke županije aktivne su 43 učeničke zadruge u kojima djeluje oko 5200 zadrugara

U povodu nadolazećeg blagdana Uskrsa u prostorijama Zagrebačke županije održana je prigodna prodajna izložba radova učeničkih zadruga s područja Zagrebačke županije.

Prodajnu izložbu, na kojoj se ove godine predstavilo jedanaest učeničkih zadruga te gosti iz Udruge Srce iz Zeline, obišao je zamjenik župana Ervin Kolarec. Pohvalio je kreativnost zadrugara, dodavši kako kroz zadrugarstvo djeca stječu dodatna znanja i vještine koji će im itekako biti korisni u budućnosti.

Na stolovima zadrugara našli su se različiti predmeti, a naglasak je bio na unikatnosti i ručnom radu. Posjetitelji su mogli kupiti dekorativne ukrase te ostale blagdanske proizvode kao što su ručno oslikane pisanice, vjenčići, nakit te različiti predmeti od keramike ukrašeni uskrsnim motivima, ali i prirodna kozmetika.

Inače, na području Zagrebačke županije aktivne su 43 učeničke zadruge u kojima djeluje oko 5200 zadrugara. Od toga dvije su zadruge pri Centrima za odgoj i obrazovanje u Lugu samoborskom i Velikoj Gorici, četiri u srednjim školama u Svetom Ivanu Zelini, Zaprešiću, Vrbovcu i Jastrebarskom, a ostale su u osnovnim školama.

– Kroz zadrugarstvo djeca stječu dodatna znanja i vještine koji će im itekako biti korisni u budućnosti, bez obzira na to koje zanimanje odabrali i zato njihovu kreativnost valja poduprijeti. U sve izložene rukotvorine i proizvode trebalo je uložiti mnogo spretnosti i umijeća. Na sreću, upravo zahvaljujući ovakvim događanjima, trud naših zadrugara neće proći nezapaženo –- rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec na nedavno održanom 10. Danu učeničkih zadruga Zagrebačke županije.

storyeditor/2024-03-29/Screenshot_2024-03-29_at_09-38-08_Odrzan_okrugli_stol_o_izgradnji_azila_za_zivotinje.png Sporazum između Županije i Općine Klis o gradnji azila Županija gradi azil za životinje kad Grad Split to nije napravio storyeditor/2024-03-29/IMG-20240329-WA0004.jpg Završeni radovi u Prolazu Ante Slavičeka Obnovljeno 220 metara ceste, projekt vrijedan 70.000 eura storyeditor/2024-03-28/MZB.jpg Stiže novac iz programa podrške regionalnom razvoju Među odobrenim sredstvima i 70.000 € za Muzej krumpira